Theo Mulder koopt Bangarage-aandelen Koops Furness

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Theo Mulder. Over de koopsom doen de partijen geen uitspraak. 

De Bangarage-vestiging in Amsterdam was een joint venture tussen Koops Furness en Theo Mulder. Na het faillissement kwamen de aandelen van Koops Furness in handen van de curatoren. Mulder is blij dat de transactie is afgerond. “Na het faillissement kwam er veel op mij af. Grote afnemers gaan toch twijfelen. Daarnaast waren er andere geïnteresseerden, al was ik contractueel de enige gerechtigde koper. Ook moest ik het met de curatoren eens worden over de overnameprijs”, vertelt Mulder.

Snelheid beslissen

De periode na het faillissement was leerzaam, volgens Mulder. “Ik ben een snelle beslisser. Soms iets te snel, maar liever dat, dan dat je altijd de boot mist. In de tijd van Koops Furness moest ik uiteraard veel meer overleggen. En alhoewel ik met Aart de Koning (de toenmalige ceo van Koops Furness en nog steeds commissaris bij Bangarage) goed kon schakelen, bevalt het zelfstandig beslissen mij uitstekend. De snelheid kwam er de afgelopen tijd weer goed in.”

Mulder wil de komende jaren bouwen aan een mooi bedrijf. “We hebben nu de regio Amsterdam stevig in handen en kunnen daardoor weer vooruit (hij is inmiddels ook eigenaar van het pand aan de A2, red). Ik zie mezelf dit nog jaren doen. Daarna zien we wel weer verder. Misschien blijf ik wel actief als aandeelhouder op afstand.”     

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.