Emissieschandaal: miljoenenclaim voor ‘Pon Dealer Groep’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stichting Volkswagen Audi Claim gaat alle schade voor Volkswagenbezitters vanwege waardevermindering, reparaties en milieumodificaties verhalen op Volkswagen Groep. “Dat heeft de stichting vandaag aan de raad van bestuur van de Nederlandse importeur, Pon Dealer Groep BV, laten weten”, zo meldt de stichting in een persbericht. Volgens de stichting leidt het modificeren van de software tot “minder comfort, minder vermogen en een hoger brandstofverbruik.”

Schadeclaim bij dealers neergelegd
De stichting heeft een voorschot van vijf miljoen euro neergelegd bij Pon Dealer Groep – een werkmaatschappij van importeur Pon Holdings BV. Pon Dealer Groep is een groep van zes VAG-dealervestigingen. 

Van Oorschot zegt dat de auto`s met sjoemelsoftware 15 procent in waarde zijn gedaald en dat de schade per klant tussen de 3.000 en 7.000 euro zou bedragen. “Gelet op het aantal van 160 duizend betrokken personenwagens geeft dit een totaal gemiddeld schadebedrag in Nederland van 800 miljoen euro. Voor dat bedrag stellen wij de Pon Dealer Groep bij deze aansprakelijk”, aldus Van Oorschot tegen de Telegraaf

Pon zegt in een reactie aan Automotive “via de media kennis te hebben genomen” van de opgerichte stichting, en kan er verder niets over kwijt.

Update: claim bij importeur Pon en niet Pon Dealer
Dat de schadeclaim bij zes VAG-dealers – de Pon Dealer Groep – zou zijn neergelegd, is een fout geweest in het persbericht dat Stichting Volkswagen Audi Claim heeft verstuurd en in het bericht van de Telegraaf. De claim is neergelegd bij Pon Holdings BV, zegt Oscar van Oorschot desgevraagd aan Automotive. Hij is niet van plan het persbericht te rectificeren. 

Van Oorschot bevestigt dat de Stichting de waardevermindering van de getroffen auto`s op zo`n 10 à 20 procent inschat. “Op basis van de catalogusprijs komt dat neer op zo`n 3.000 à 7.000 euro. We hebben hier wat mensen en autobedrijven over gesproken en op basis daarvan deze schatting gemaakt. In de aandelenkoers zie je ook een dergelijke waardedaling”, aldus Van Oorschot.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Emissieschandaal: miljoenenclaim voor ‘Pon Dealer Groep’ | Automotive Online

Emissieschandaal: miljoenenclaim voor ‘Pon Dealer Groep’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stichting Volkswagen Audi Claim gaat alle schade voor Volkswagenbezitters vanwege waardevermindering, reparaties en milieumodificaties verhalen op Volkswagen Groep. “Dat heeft de stichting vandaag aan de raad van bestuur van de Nederlandse importeur, Pon Dealer Groep BV, laten weten”, zo meldt de stichting in een persbericht. Volgens de stichting leidt het modificeren van de software tot “minder comfort, minder vermogen en een hoger brandstofverbruik.”

Schadeclaim bij dealers neergelegd
De stichting heeft een voorschot van vijf miljoen euro neergelegd bij Pon Dealer Groep – een werkmaatschappij van importeur Pon Holdings BV. Pon Dealer Groep is een groep van zes VAG-dealervestigingen. 

Van Oorschot zegt dat de auto`s met sjoemelsoftware 15 procent in waarde zijn gedaald en dat de schade per klant tussen de 3.000 en 7.000 euro zou bedragen. “Gelet op het aantal van 160 duizend betrokken personenwagens geeft dit een totaal gemiddeld schadebedrag in Nederland van 800 miljoen euro. Voor dat bedrag stellen wij de Pon Dealer Groep bij deze aansprakelijk”, aldus Van Oorschot tegen de Telegraaf

Pon zegt in een reactie aan Automotive “via de media kennis te hebben genomen” van de opgerichte stichting, en kan er verder niets over kwijt.

Update: claim bij importeur Pon en niet Pon Dealer
Dat de schadeclaim bij zes VAG-dealers – de Pon Dealer Groep – zou zijn neergelegd, is een fout geweest in het persbericht dat Stichting Volkswagen Audi Claim heeft verstuurd en in het bericht van de Telegraaf. De claim is neergelegd bij Pon Holdings BV, zegt Oscar van Oorschot desgevraagd aan Automotive. Hij is niet van plan het persbericht te rectificeren. 

Van Oorschot bevestigt dat de Stichting de waardevermindering van de getroffen auto`s op zo`n 10 à 20 procent inschat. “Op basis van de catalogusprijs komt dat neer op zo`n 3.000 à 7.000 euro. We hebben hier wat mensen en autobedrijven over gesproken en op basis daarvan deze schatting gemaakt. In de aandelenkoers zie je ook een dergelijke waardedaling”, aldus Van Oorschot.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.