Beleggersvereniging daagt VW

Redactie Redactie
• Laatste update:

In september stelde de VEB Volkswagen al aansprakelijk na het bekend worden van het dieselschandaal. De Duitse fabrikant zei daarop niet bereid te zijn over te gaan tot een schadevergoeding. Nu is de eerste stap genomen in een proces dat naar verwachting jaren gaat duren. 

Onrechtmatig
Volgens de VEB handelde Volkswagen onrechtmatig door onjuiste en misleidende uitlatingen te doen over de NOx-uitstoot van zijn auto’s, terwijl de fabrikant wist dat er met de uitstootresultaten werd gesjoemeld. Ook zouden de jaarrekeningen voor 2008-2014 geen getrouw beeld van de verkopen en te hoge winsten hebben gegeven omdat de resultaten zijn behaald door middel van kunstgrepen. 

Bovendien onthield Volkswagen zijn beleggers van koersgevoelige informatie toen de Amerikaanse autoriteiten in mei 2014 de sjoemelsoftware op het spoor waren gekomen. 

Bekentenis
De VEB vindt dat VW met zijn paginagrote ‘schaamadvertentie’ openlijk schuld betuigt. Gedupeerde aandeelhouders van Volkswagen kunnen zich aanmelden op de site van de VEB om deel te nemen aan de collectieve juridische actie. 

Er wordt nog een collectieve juridische actie genomen, maar dan namens Volkswagen-bezitters. Stichting Volkswagen Audi Claim sleept importeur Pon voor de rechter voor het geleden schade. Volgens de stichting zou het restwaardeverlies duizenden euro`s per auto betreffen, iets dat restwaardebepalers betwijfelen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Beleggersvereniging daagt VW | Automotive Online

Beleggersvereniging daagt VW

Redactie Redactie
• Laatste update:

In september stelde de VEB Volkswagen al aansprakelijk na het bekend worden van het dieselschandaal. De Duitse fabrikant zei daarop niet bereid te zijn over te gaan tot een schadevergoeding. Nu is de eerste stap genomen in een proces dat naar verwachting jaren gaat duren. 

Onrechtmatig
Volgens de VEB handelde Volkswagen onrechtmatig door onjuiste en misleidende uitlatingen te doen over de NOx-uitstoot van zijn auto’s, terwijl de fabrikant wist dat er met de uitstootresultaten werd gesjoemeld. Ook zouden de jaarrekeningen voor 2008-2014 geen getrouw beeld van de verkopen en te hoge winsten hebben gegeven omdat de resultaten zijn behaald door middel van kunstgrepen. 

Bovendien onthield Volkswagen zijn beleggers van koersgevoelige informatie toen de Amerikaanse autoriteiten in mei 2014 de sjoemelsoftware op het spoor waren gekomen. 

Bekentenis
De VEB vindt dat VW met zijn paginagrote ‘schaamadvertentie’ openlijk schuld betuigt. Gedupeerde aandeelhouders van Volkswagen kunnen zich aanmelden op de site van de VEB om deel te nemen aan de collectieve juridische actie. 

Er wordt nog een collectieve juridische actie genomen, maar dan namens Volkswagen-bezitters. Stichting Volkswagen Audi Claim sleept importeur Pon voor de rechter voor het geleden schade. Volgens de stichting zou het restwaardeverlies duizenden euro`s per auto betreffen, iets dat restwaardebepalers betwijfelen

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.