Autoverkoop januari daalt 14 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de grootste automerken zag Renault de verkoop het hardste kelderen: met 35 procent naar naar 2.894 auto`s. Van de Clio werden er een kleine 800 verkocht, tegenover ruim 1.800 vorig jaar. Van de Twingo werden er maar liefst 60 procent minder geregistreerd.

Kia: verkoopstijging
Marktleider Volkswagen realiseert een marktaandeel van ruim 19 procent maar zag de verkoop wel dalen met 15 procent (naar 7.792 auto`s). Renault verkocht ondanks de daling, op VW na, de meeste personenauto`s. Kia stond op de derde plaats met een verkoopstijging van 9 procent, mede dankzij de Picanto waarvan er 1.084 werden geregistreerd. Peugeot daalde met een kwart naar 2.557 auto`s, vooral vanwege een halvering van de 108-verkoop. En Ford zag de registraties kelderen met 6 procent.

Opvallend is verder dat zowel het aandeel van de particuliere markt als dat van de leasebranche daalde, terwijl het aantal registraties van de voertuigbranche steeg van 17 naar 22 procent.

De forse daling wekt geen verbazing: vorig jaar werden er extra veel auto`s ingezet door leasemaatschappijen omdat er toen nog van een lagere bijtelling kon worden geprofiteerd. Normaliter registreert de leasebranche liever in januari dan in december, maar dat was deze periode dus andersom. Een deel van deze auto`s moet nog verkocht worden aan een eindgebruiker.

Abonnees kunnen het volledige overzicht hier downloaden

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autoverkoop januari daalt 14 procent | Automotive Online

Autoverkoop januari daalt 14 procent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Van de grootste automerken zag Renault de verkoop het hardste kelderen: met 35 procent naar naar 2.894 auto`s. Van de Clio werden er een kleine 800 verkocht, tegenover ruim 1.800 vorig jaar. Van de Twingo werden er maar liefst 60 procent minder geregistreerd.

Kia: verkoopstijging
Marktleider Volkswagen realiseert een marktaandeel van ruim 19 procent maar zag de verkoop wel dalen met 15 procent (naar 7.792 auto`s). Renault verkocht ondanks de daling, op VW na, de meeste personenauto`s. Kia stond op de derde plaats met een verkoopstijging van 9 procent, mede dankzij de Picanto waarvan er 1.084 werden geregistreerd. Peugeot daalde met een kwart naar 2.557 auto`s, vooral vanwege een halvering van de 108-verkoop. En Ford zag de registraties kelderen met 6 procent.

Opvallend is verder dat zowel het aandeel van de particuliere markt als dat van de leasebranche daalde, terwijl het aantal registraties van de voertuigbranche steeg van 17 naar 22 procent.

De forse daling wekt geen verbazing: vorig jaar werden er extra veel auto`s ingezet door leasemaatschappijen omdat er toen nog van een lagere bijtelling kon worden geprofiteerd. Normaliter registreert de leasebranche liever in januari dan in december, maar dat was deze periode dus andersom. Een deel van deze auto`s moet nog verkocht worden aan een eindgebruiker.

Abonnees kunnen het volledige overzicht hier downloaden

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.