Autoverkoop in EU 9% gestegen, VW blijft grootste

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de eerste drie kwartalen van dit jaar deden Spanje en Italië het bijzonder goed met een verkoopgroei van respectievelijk 22,4 en 15,3 procent. Ook in de UK (7,1 procent), Frankrijk (6,3 procent) en Duitsland (5,5 procent) werden er meer auto’s op naam gezet.

Volkswagen nog steeds de grootste
In september was er in de registratiecijfers nog weinig te merken van het dieselschandaal. De VAG-merken zetten gezamenlijk 8,4 procent meer auto’s op naam. Alle merken die bij het schandaal betrokken waren zagen een groei in het aantal registraties: Volkswagen (6,6 procent), Audi (10,1 procent), Skoda (10,2 procent) en Seat (4,4 procent). Volkswagen blijft daarmee het grootste merk van Europa. 

Het dieselschandaal kwam op 21 september in de VS aan het licht. De landen die overgingen tot het stilleggen van de verkoop van mogelijke sjoemeldiesels, deden dit pas in de laatste dagen van september.

Uit een steekproef van Automotive onder Nederlandse consumenten blijkt dat zo`n twintig procent van de autobezitters niet voor een auto uit de Volkswagen-stal kiest als ze op dit moment een nieuwe of gebruikte auto zouden kopen. De uitkomsten zijn in Automotive Management 10 en online te lezen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.