Tesla deelt patenten uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Patenten waren lang geleden misschien een goede zaak, maar tegenwoordig verstikken patenten vaak vooruitgang en innovatie. Ze verankeren de positie van grote bedrijven en verrijken de advocatuur in plaats van de werkelijke uitvinders. Ik realiseer me dat je met een patent slechts een lot voor een rechtszaak koopt en ik ben ze gaan vermijden waar mogelijk.”

Musk is van mening dat zowel Tesla als alle andere autofabrikanten gebaat zijn bij een gemeenschappelijk, snel evoluerend technologisch platform rondom de ontwikkeling van elektrische auto’s. “Deze open source filosofie zal Tesla juist versterken.”

Patentenoorlog
De zelfrijdende auto is ook omgeven door een wirwar aan patenten. Lees in het artikel in Automotive 6 meer over een mogelijke patentenoorlog en de gevolgen ervan voor de vooruitgang van de zelfrijdende auto. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tesla deelt patenten uit | Automotive Online

Tesla deelt patenten uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Patenten waren lang geleden misschien een goede zaak, maar tegenwoordig verstikken patenten vaak vooruitgang en innovatie. Ze verankeren de positie van grote bedrijven en verrijken de advocatuur in plaats van de werkelijke uitvinders. Ik realiseer me dat je met een patent slechts een lot voor een rechtszaak koopt en ik ben ze gaan vermijden waar mogelijk.”

Musk is van mening dat zowel Tesla als alle andere autofabrikanten gebaat zijn bij een gemeenschappelijk, snel evoluerend technologisch platform rondom de ontwikkeling van elektrische auto’s. “Deze open source filosofie zal Tesla juist versterken.”

Patentenoorlog
De zelfrijdende auto is ook omgeven door een wirwar aan patenten. Lees in het artikel in Automotive 6 meer over een mogelijke patentenoorlog en de gevolgen ervan voor de vooruitgang van de zelfrijdende auto. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.