Hyundai-importeur Lauret: Door overheid de bietenbrug op

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Hyundai had de import in de belangrijkste Europese landen al op zich genomen. Als je dan in Nederland ook nog een overheid hebt die met haar beleid de verkoop van auto’s enorm beïnvloedt, waardoor wij onze Hyundai-omzet vorig jaar zagen halveren, dan ga je de bietenbrug op”, aldus Lauret. 

Meer premium-retail
Lauret zegt dat het nieuws natuurlijk `niet prettig` was, maar dat hij niet bij de pakken neerzit. “We hebben voldoende andere activiteiten en plannen om ons op te richten.”

Hiermee refereert Lauret onder meer aan de aftermarketactiviteiten (Brezan), leasing (Business Lease) en op een uitbreiding van de retaildivisie. “Nog niet zo lang geleden riep ik dat we niet meer in de retail wilden doen omdat je van het rendement tranen in de ogen krijgt. Maar inmiddels ben ik er achter dat er in het premiumsegment nog brood te verdienen is. dat zien we onder meer met onze BMW-dealerschappen in Slowakije. Daarom openden we begin dit jaar drie BMW-dealerschappen in Groningen. Ik sluit dus niet uit dat we meer premiumretail gaan doen.”

Lees het volledige interview met Rolf Lauret in Automotive Management 4 die op 11 april verschijnt.

Nog geen abonnee? Klik hier voor een abonnement. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.