Dieven slaan toe bij BMW Zwartepoorte

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat bevestigt directeur John Zwartepoorte aan PZC. Hij vermoedt dat er een goed georganiseerde bende achter de diefstal zit. “Dit is landelijk aan de gang en nu waren wij aan de beurt.” Zwartepoorte vreest dat er weinig tegen de diefstallen te doen is, maar doet wel onderzoek naar nog betere beveiliging. 

BMW populair
BMW is een populair merk bij onderdelendieven. Bovag-dochter Bovemij meldt dat diefstal van auto-onderdelen bij dealerbedrijven een enorme vlucht heeft genomen. Volgens de verzekeraar bezoeken criminelen elke nacht meerdere bedrijven en beroven ze per bedrijf 10 tot 30 auto`s van onderdelen.

BMW is volgens Bovemij het populairste merk. Navigatiesystemen, airbags, wielen, roetfilters en katalysatoren worden het meest gestolen. In januari en februari worden de meeste onderdelen gestolen omdat dan de bedrijventerreinen vol staan met nieuwe auto’s die afgeleverd moeten worden. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.