Miljoenenschikking in zaak rond verbruikscijfers Hyundai

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland spant de Stichting Brandstofverlies om dezelfde redenen een kort geding aan tegen Toyota. Initiatiefnemer van de stichting, Ferdy Roet, wil een schikking bedingen voor de Toyota Yaris. “De fabrikant claimt dat de Yaris 1:27,3 rijdt, maar in werkelijkheid is het 1:18. Het kort geding ligt klaar en de verwachting is dat het volgende week wordt aangespannen.” Roet schat zijn kansen groot in en is van plan om alle modellen waar sprake is van misleiding aan te pakken.

In de Amerikaanse rechtsgang gaat het om het misleidende verbruik van 300.000 Kia’s en 600.000 Hyundais van de modeljaren 2011, 2012 en 2013. Hyundai Motor America is bereid 210 miljoen dollar te betalen en Kia Motors America 185 miljoen dollar. De voorgestelde bedragen worden naar verwachting begin 2014 behandeld in een rechtszaak.

Getroffen Hyundai-eigenaren krijgen zo’n 353 dollar forfaitaire vergoeding per auto en de betreffende Kia-rijders 667 dollar per auto. De consumenten kunnen kiezen of ze de schikking aannemen of gebruik maken van een compenserend vergoedingsprogramma dat gekoppeld is aan het extra brandstofverbruik. Hoeveel de autofabrikanten dus uiteindelijk gaan betalen hangt af van de vergoeding die Hyundai- en Kia-rijders kiezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Miljoenenschikking in zaak rond verbruikscijfers Hyundai | Automotive Online

Miljoenenschikking in zaak rond verbruikscijfers Hyundai

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Nederland spant de Stichting Brandstofverlies om dezelfde redenen een kort geding aan tegen Toyota. Initiatiefnemer van de stichting, Ferdy Roet, wil een schikking bedingen voor de Toyota Yaris. “De fabrikant claimt dat de Yaris 1:27,3 rijdt, maar in werkelijkheid is het 1:18. Het kort geding ligt klaar en de verwachting is dat het volgende week wordt aangespannen.” Roet schat zijn kansen groot in en is van plan om alle modellen waar sprake is van misleiding aan te pakken.

In de Amerikaanse rechtsgang gaat het om het misleidende verbruik van 300.000 Kia’s en 600.000 Hyundais van de modeljaren 2011, 2012 en 2013. Hyundai Motor America is bereid 210 miljoen dollar te betalen en Kia Motors America 185 miljoen dollar. De voorgestelde bedragen worden naar verwachting begin 2014 behandeld in een rechtszaak.

Getroffen Hyundai-eigenaren krijgen zo’n 353 dollar forfaitaire vergoeding per auto en de betreffende Kia-rijders 667 dollar per auto. De consumenten kunnen kiezen of ze de schikking aannemen of gebruik maken van een compenserend vergoedingsprogramma dat gekoppeld is aan het extra brandstofverbruik. Hoeveel de autofabrikanten dus uiteindelijk gaan betalen hangt af van de vergoeding die Hyundai- en Kia-rijders kiezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.