Pouw Noord staakt verkoop nieuw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Pouw Noord verkeert al maanden in moeilijke omstandigheden. Moederbedrijf Pouw Automotive Groep en Stern onderzoeken tegelijkertijd de mogelijkheden van een fusie.

De auto`s zijn weggehaald om het bedrijf financieel te ontlasten, benadrukken de importeurs. Een paar weken geleden werden ook al auto`s weggehaald. Er werd sindsdien gewerkt aan een oplossing om toch de auto`s te kunnen afleveren aan klanten door Pouw. “We komen nu echter in tijdsnood, waardoor dit de enige oplossing is”, zegt Reinier Welschen, manager business management bij Opel Nederland.

Voorfinanciering problematisch
Het probleem zit in de financiering van af te leveren auto`s. “Er zouden, met de fiscale wijzigingen in het vooruitzicht, dit jaar nog bijna honderd auto`s afgeleverd moeten worden.” De voorfinanciering (bpm en inruil) is op dit moment problematisch voor Pouw. “In het belang van onze klanten en in overleg met Pouw hebben we nu voor zekerheid gekozen en leveren de auto’s via andere dealers uit.”

Lean Verstoep, directeur van Kia Motors Nederland, hoopt met de actie dat het bedrijf sneller verkocht kan worden. “Op deze manier moet het voor een overnemende partij aantrekkelijker zijn om Pouw Noord te kopen. Hoe `lichter` het bedrijf, hoe beter.”

Geen termijn
Beiden zien wel in dat de verkoop niet lang stil kan liggen. “We zijn nu dagelijks met alle partijen in gesprek. Maar we durven geen uitspraak te doen op welke termijn er een nieuwe eigenaar zou kunnen zijn.”

Pouw Noord is een op zichzelf staande entiteit, waardoor het bedrijf in theorie failliet verklaard zou kunnen worden, zonder dat dit de holding meetrekt. Maar beide importeurs houden zich op dit punt op de vlakte. Wel geldt dat door deze actie er veel leverproblemen voorkomen worden, mocht Pouw Noord failliet gaan.

Bij Pouw is niemand bereikbaar voor commentaar. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Pouw Noord staakt verkoop nieuw | Automotive Online

Pouw Noord staakt verkoop nieuw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Pouw Noord verkeert al maanden in moeilijke omstandigheden. Moederbedrijf Pouw Automotive Groep en Stern onderzoeken tegelijkertijd de mogelijkheden van een fusie.

De auto`s zijn weggehaald om het bedrijf financieel te ontlasten, benadrukken de importeurs. Een paar weken geleden werden ook al auto`s weggehaald. Er werd sindsdien gewerkt aan een oplossing om toch de auto`s te kunnen afleveren aan klanten door Pouw. “We komen nu echter in tijdsnood, waardoor dit de enige oplossing is”, zegt Reinier Welschen, manager business management bij Opel Nederland.

Voorfinanciering problematisch
Het probleem zit in de financiering van af te leveren auto`s. “Er zouden, met de fiscale wijzigingen in het vooruitzicht, dit jaar nog bijna honderd auto`s afgeleverd moeten worden.” De voorfinanciering (bpm en inruil) is op dit moment problematisch voor Pouw. “In het belang van onze klanten en in overleg met Pouw hebben we nu voor zekerheid gekozen en leveren de auto’s via andere dealers uit.”

Lean Verstoep, directeur van Kia Motors Nederland, hoopt met de actie dat het bedrijf sneller verkocht kan worden. “Op deze manier moet het voor een overnemende partij aantrekkelijker zijn om Pouw Noord te kopen. Hoe `lichter` het bedrijf, hoe beter.”

Geen termijn
Beiden zien wel in dat de verkoop niet lang stil kan liggen. “We zijn nu dagelijks met alle partijen in gesprek. Maar we durven geen uitspraak te doen op welke termijn er een nieuwe eigenaar zou kunnen zijn.”

Pouw Noord is een op zichzelf staande entiteit, waardoor het bedrijf in theorie failliet verklaard zou kunnen worden, zonder dat dit de holding meetrekt. Maar beide importeurs houden zich op dit punt op de vlakte. Wel geldt dat door deze actie er veel leverproblemen voorkomen worden, mocht Pouw Noord failliet gaan.

Bij Pouw is niemand bereikbaar voor commentaar. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.