EMA verliest rechtszaak om dealercontract

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mercedes zegde in 2011 het contract met EMA op, net als alle andere dealers in het netwerk. Volgens EMA was die opzegging niet objectief en doorzichtig gemotiveerd. De wijze van opzeggen zou daarom juridisch niet door de beugel kunnen.

De rechter oordeelt echter dat de importeur het contract mocht opzeggen op de wijze zoals dat is gebeurd. De importeur hoeft niet aan te tonen dat zijn keuze voor twee andere dealers in redelijkheid de enige mogelijkheid was, vindt de rechter.  

EMA: meer merkonafhankelijk
EMA ziet, ondanks het voor hen ongunstige vonnis, de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben op het gebied van service het afgelopen jaar al indrukwekkende stappen gezet”, zegt EMA-directeur Jeroen Smits. “Terwijl de omzet in de markt kelderde, hebben wij onze omzet weten te vergroten. Dat hoorden we ook terug in het vonnis: volgens de rechtbank is het dealercontract niet van materieel belang voor EMA.”

EMA blijft servicepartner van Mercedes-Benz en richt zich daarnaast meer op universele activiteiten. Smits: “We zijn al bijna 65 jaar een betrouwbaar gezicht voor Mercedes-rijders in Zuidoost Nederland. Nu kunnen we ons nadrukkelijker merkonafhankelijk opstellen en diensten aanbieden in de volle breedte. De affiniteit met het merk blijft intact en voor onze klanten verandert er niets. We hebben alleen meer vrijheid om ze meer keuze te bieden.”

EMA is van plan naast onderhoud en garantie ook nieuwe en gebruikte Mercedessen te blijven aanbieden.  

Abonnees kunnen het vonnis hier lezen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

EMA verliest rechtszaak om dealercontract | Automotive Online

EMA verliest rechtszaak om dealercontract

Redactie Redactie
• Laatste update:

Mercedes zegde in 2011 het contract met EMA op, net als alle andere dealers in het netwerk. Volgens EMA was die opzegging niet objectief en doorzichtig gemotiveerd. De wijze van opzeggen zou daarom juridisch niet door de beugel kunnen.

De rechter oordeelt echter dat de importeur het contract mocht opzeggen op de wijze zoals dat is gebeurd. De importeur hoeft niet aan te tonen dat zijn keuze voor twee andere dealers in redelijkheid de enige mogelijkheid was, vindt de rechter.  

EMA: meer merkonafhankelijk
EMA ziet, ondanks het voor hen ongunstige vonnis, de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben op het gebied van service het afgelopen jaar al indrukwekkende stappen gezet”, zegt EMA-directeur Jeroen Smits. “Terwijl de omzet in de markt kelderde, hebben wij onze omzet weten te vergroten. Dat hoorden we ook terug in het vonnis: volgens de rechtbank is het dealercontract niet van materieel belang voor EMA.”

EMA blijft servicepartner van Mercedes-Benz en richt zich daarnaast meer op universele activiteiten. Smits: “We zijn al bijna 65 jaar een betrouwbaar gezicht voor Mercedes-rijders in Zuidoost Nederland. Nu kunnen we ons nadrukkelijker merkonafhankelijk opstellen en diensten aanbieden in de volle breedte. De affiniteit met het merk blijft intact en voor onze klanten verandert er niets. We hebben alleen meer vrijheid om ze meer keuze te bieden.”

EMA is van plan naast onderhoud en garantie ook nieuwe en gebruikte Mercedessen te blijven aanbieden.  

Abonnees kunnen het vonnis hier lezen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.