Van Berkel stopt helemaal met Nissan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Van Berkel was doorgaan met Nissan, dat het pas sinds twee jaar voerde, geen mogelijkheid gezien het aflopen van de BER volgend jaar. “Daardoor hadden we in onze showrooms aparte ruimtes moeten creëren voor Nissan, met aparte showroom-ingangen”, aldus Van Berkel. “Nu deden de verkopers van onze andere merken, Ford en Hyundai, Nissan erbij, maar in de nieuwe situatie hadden we daar aparte verkopers voor moeten aanstellen.”

Van Berkel was niet ontevreden met Nissan, maar ziet die nieuwe investering niet zitten. “De grote modellen van Nissan, de Qashqai en Juke deden het prima, maar de kleine modellen zoals de Pixo en Micra concurreerden zwaar met de kleine modellen van Ford en Hyundai, die beide betere modellen hadden in de kleine segmenten. Hierdoor zou het voor ons moeilijk worden om onze Nissan-bonus te halen.”

Het is nog onbekend wie de nieuwe Nissan-dealer wordt in Veghel. Voor Van Berkel was HDMG Nissan-dealer in de regio.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.