Doorgaan van AutoRAI onzeker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de krant hebben veel importeurs zich nog niet aangemeld, terwijl dat deze week moet gebeuren. De slechte economische vooruitzichten en dalende verkoopcijfers zouden de belangrijkste redenen zijn waarom de importeurs afhaken.

De beursorganisatie erkent dat veel merken nog moeten tekenen, maar zegt desondanks vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Reactie RAI
“Het klopt dat veel importeurs nog niet definitief hebben toegezegd”, zegt Ids Boersma, als directeur exhibitions van Amsterdam RAI eindverantwoordelijk voor de AutoRAI. “Morgen hebben we een bijeenkomst met de merkorganisaties waarin we ze zullen vragen om kleur te bekennen.”

Volgens Boersma staan de meeste merken zeer positief tegenover het doorgaan van de nationale autoshow, maar hebben ze allemaal hun redenen waarom ze nog niet definitief hebben getekend. Zo hebben de meeste nationale salesorganisaties bijvoorbeeld goedkeuring nodig van het Europese hoofdkantoor. Vanwege de onzekere economische vooruitzichten zijn die processen vertraagd.

“Dit is voor ons geen nieuwe situatie. Het doorgaan van de beurs is al vier jaar lang spannend”, aldus Boersma. “Maar uiteindelijk hebben we er vertrouwen in dat we er ook nu weer in slagen om alle belangrijke partijen aan boord te krijgen.”

Fleet Expo
Het bericht in de Telegraaf komt op de dag dat oorspronkelijk de Fleet Expo, het evenement voor wagenparkbeheerders, gepland stond. Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat dit evenement werd gekoppeld aan de AutoRAI, om zo het aanbod voor de bezoekers uit te breiden. Volgens Boersma staat het doorgaan van de Fleet Expo niet ter discussie. “De Fleet Expo gaat hoe dan ook door. Bij voorkeur gelijktijdig met de AutoRAI, maar als dat niet lukt, als zelfstandig evenement.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Doorgaan van AutoRAI onzeker | Automotive Online

Doorgaan van AutoRAI onzeker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de krant hebben veel importeurs zich nog niet aangemeld, terwijl dat deze week moet gebeuren. De slechte economische vooruitzichten en dalende verkoopcijfers zouden de belangrijkste redenen zijn waarom de importeurs afhaken.

De beursorganisatie erkent dat veel merken nog moeten tekenen, maar zegt desondanks vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Reactie RAI
“Het klopt dat veel importeurs nog niet definitief hebben toegezegd”, zegt Ids Boersma, als directeur exhibitions van Amsterdam RAI eindverantwoordelijk voor de AutoRAI. “Morgen hebben we een bijeenkomst met de merkorganisaties waarin we ze zullen vragen om kleur te bekennen.”

Volgens Boersma staan de meeste merken zeer positief tegenover het doorgaan van de nationale autoshow, maar hebben ze allemaal hun redenen waarom ze nog niet definitief hebben getekend. Zo hebben de meeste nationale salesorganisaties bijvoorbeeld goedkeuring nodig van het Europese hoofdkantoor. Vanwege de onzekere economische vooruitzichten zijn die processen vertraagd.

“Dit is voor ons geen nieuwe situatie. Het doorgaan van de beurs is al vier jaar lang spannend”, aldus Boersma. “Maar uiteindelijk hebben we er vertrouwen in dat we er ook nu weer in slagen om alle belangrijke partijen aan boord te krijgen.”

Fleet Expo
Het bericht in de Telegraaf komt op de dag dat oorspronkelijk de Fleet Expo, het evenement voor wagenparkbeheerders, gepland stond. Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat dit evenement werd gekoppeld aan de AutoRAI, om zo het aanbod voor de bezoekers uit te breiden. Volgens Boersma staat het doorgaan van de Fleet Expo niet ter discussie. “De Fleet Expo gaat hoe dan ook door. Bij voorkeur gelijktijdig met de AutoRAI, maar als dat niet lukt, als zelfstandig evenement.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.