Ook Alphabet in carsharing

Redactie Redactie
• Laatste update:

In Duitsland, het VK en Frankrijk loopt Alphacity al. Bedrijven die aan het programma deelnemen kunnen hun medewerkers toegang geven tot Alphacity. Zo kunnen ze een poolauto reserveren en meenemen voor zowel zakelijke als prive-activiteiten.

RFID
Het programma is volledig geautomatiseerd. De berijder heeft geen sleutel nodig, want identificatie vindt plaats aan de hand van een RFID-chip. De auto maakt dan contact met een speciale website. Via een boordcomputer kan de berijder alle benodigde data invoeren. Tanken kan de gebruiker via een speciale pas. Werkgevers kunnen zelf bepalen of de berijder de auto ook privé mag gebruiken en tegen welke fee dat gebeurt.

Alphabet is nog in overleg met de belastingdienst over een regeling waarbij er geen extra administratieve lasten zijn. Dat is niet nodig omdat de kosten van het privegebruik hoger zijn dan de bijtelling.

BMW
Het afgelopen jaar zijn er al verschillende autodeel-initiatieven uitgerold. De bekendste daarvan is het Snappcar-programma dat mede door Athon Car Lease is uitgerold. Alphabet-moeder BMW maakte in februari van dit jaar bekend zich te gaan richten op autodelen en dat wordt met Alphacity ingevuld.

Volgens Alphabet zijn er al drie bedrijven in Nederland aangesloten op het programma. De aangeboden auto`s zijn van moeder BMW. Voorlopig betreft het instapmodellen van BMW en Mini. In 2014 wil Alphabet het carshare-programma in de belangrijkste Europese markten hebben uitgerold.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.