Ford-dealer Noordegraaf in Goor verder als universeel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Hens Pongers is de wisseling van dealer naar universeel om verschillende redenen nodig. “Als je alleen Ford hebt in een kleine gemeente als Goor dan zijn je mogelijkheden beperkt. Wij willen ons service marktaandeel in Goor verdubbelen naar twintig procent. Door universeel te gaan, spreken we een grotere doelgroep aan. Deze nieuwe klantengroep willen we uiteraard wel in contact brengen met Ford, bijvoorbeeld via de inzet van vervangend vervoer. Goor en omgeving is immers wel ons Ford-verzorgingsgebied.”

Grote rayons noodzakelijk
Het verzorgingsgebied is te klein om een volwaardige Ford-dealer te kunnen zijn. “Klanten willen tegenwoordig een hoog serviceniveau en een groot aanbod aan modellen in de showroom. Daarvoor zijn investeringen nodig die alleen mogelijk zijn als het dealerrayon groot genoeg is”, aldus Pongers. Importeur Ford Nederland heeft zich in de afgelopen jaren vaak uitgesproken tegen schaalvergroting. De importeur stuurt daar dan ook niet op. Toch denkt Pongers dat minder dealerpanden onvermijdelijk zijn. “Daar zijn we inmiddels met zijn allen wel achter. Maar alleen vanuit grote vestigingen met een groot achterland kun je nog de gewenste service en kwaliteit leveren. En volgens mij dringt dat besef steeds verder door, zowel bij dealer als importeur.”

Geen werkplaatsconcept
Noordegraaf zoekt geen aansluiting op een werkplaatsformule. “Dan krijg je te maken met allerlei eisen en voorwaarden, daar hebben wij geen zin in. Via onze grossier en andere vestigingen kunnen wij aan de benodigde scholing en apparatuur komen. Daarbij hebben we veel geïnvesteerd in een website, waarop klanten alle mogelijke informatie kunnen vinden.”

Noordegraaf heeft naast het universele bedrijf in Goor in totaal drie dealervestingen en voert de merken Ford en Citroën. 


Foto: het pand zoals het op Google Streetview staat. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ford-dealer Noordegraaf in Goor verder als universeel | Automotive Online

Ford-dealer Noordegraaf in Goor verder als universeel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Hens Pongers is de wisseling van dealer naar universeel om verschillende redenen nodig. “Als je alleen Ford hebt in een kleine gemeente als Goor dan zijn je mogelijkheden beperkt. Wij willen ons service marktaandeel in Goor verdubbelen naar twintig procent. Door universeel te gaan, spreken we een grotere doelgroep aan. Deze nieuwe klantengroep willen we uiteraard wel in contact brengen met Ford, bijvoorbeeld via de inzet van vervangend vervoer. Goor en omgeving is immers wel ons Ford-verzorgingsgebied.”

Grote rayons noodzakelijk
Het verzorgingsgebied is te klein om een volwaardige Ford-dealer te kunnen zijn. “Klanten willen tegenwoordig een hoog serviceniveau en een groot aanbod aan modellen in de showroom. Daarvoor zijn investeringen nodig die alleen mogelijk zijn als het dealerrayon groot genoeg is”, aldus Pongers. Importeur Ford Nederland heeft zich in de afgelopen jaren vaak uitgesproken tegen schaalvergroting. De importeur stuurt daar dan ook niet op. Toch denkt Pongers dat minder dealerpanden onvermijdelijk zijn. “Daar zijn we inmiddels met zijn allen wel achter. Maar alleen vanuit grote vestigingen met een groot achterland kun je nog de gewenste service en kwaliteit leveren. En volgens mij dringt dat besef steeds verder door, zowel bij dealer als importeur.”

Geen werkplaatsconcept
Noordegraaf zoekt geen aansluiting op een werkplaatsformule. “Dan krijg je te maken met allerlei eisen en voorwaarden, daar hebben wij geen zin in. Via onze grossier en andere vestigingen kunnen wij aan de benodigde scholing en apparatuur komen. Daarbij hebben we veel geïnvesteerd in een website, waarop klanten alle mogelijke informatie kunnen vinden.”

Noordegraaf heeft naast het universele bedrijf in Goor in totaal drie dealervestingen en voert de merken Ford en Citroën. 


Foto: het pand zoals het op Google Streetview staat. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.