Mazda start pilot met SupplyIT

Redactie Redactie
• Laatste update:

Via SupplyIT kunnen schadeherstelbedrijven bij dealers onderdelen bestellen. Sinds begin dit jaar kunnen de herstelbedrijven gratis gebruik maken van SupplyIT waar ze voorheen per order een fee betaalden. 

“Onze dealers hebben al een goede relatie met de schadeherstelbranche. We doen het dus vooral voor het bestelgemak en om de database te kunnen stroomlijnen”, aldus Ruud Juffermans, partsmanager bij Mazda Motors Nederland. “Aan het eind van de proefperiode gaan we met de dealervereniging kijken of het interessant is om definitief met SupplyIT te gaan werken.

Juffermans verwacht geen grote stijging van de onderdelenverkoop. “Voor volumemerken is het een goede tool om de concurrentie van imitatiedelen tegen te gaan, maar dat gaat voor ons minder op. Ik verwacht dus niet dat mijn omzet op schadedelen zal verdubbelen.”

SupplyIT is door Direct Access samen met Opel, Pon en Renault/Dacia opgezet. Eerder dit jaar hebben Ford en Peugeot zich ook aangesloten.