Bovag: Kia overtreedt de wet

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Op onderdelen die gemonteerd zijn door de dealer geeft Kia 24 maanden garantie, op onderdelen verkocht aan een universeel is dat 6 maanden. Dat soort praktijken zijn verboden en er worden zware boetes voor uitgedeeld”, aldus Eckhardt, vandaag op het jaarcongres van onafhankelijke autobedrijven.

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven heeft een brief gestuurd naar Kia Nederland om de importeur om opheldering te vragen. Ook waarschuwde Eckhardt tussen neus en lippen door andere autofabrikanten. “Dit soort praktijken is gewoon verboden en er worden zware boetes voor uitgedeeld.”

Kia stelt kennis genomen te hebben van de brief. “Er is inderdaad een verschil van inzicht tussen de Bovag en ons”, aldus een woordvoerder van Kia in een eerste reactie. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.