Ecars opent Emobility Center in België

Redactie Redactie
• Laatste update:

Buiten het feit dat België niet dezelfde fiscale voordelen voor ev-eigenaren heeft als Nederland heeft, wijkt de markt niet veel af, zegt Rob van Bergen, directeur en mede-eigenaar van Ecars. “In Nederland begon de ev-beweging enkele jaren geleden bij de overheid. Inmiddels stappen er steeds meer grote internationale bedrijven in. Bij onze zuiderburen zie je nu dat de beweging bij de overheid wordt ingezet. Ze zijn wat later dan wij, maar de ontwikkeling zal hetzelfde zijn.”

Iets te ambitieus
Nederland heeft twee Emobility Centers, in Meerkerk en Den Bosch. De doelstelling van Ecars om in 2010 acht vestigingen te hebben geopend, is dus te ambitieus gebleken. “De markt is niet zo snel gegroeid als verwacht. Maar de doelstelling blijft staan. We zijn nu met zeven ondernemers in gesprek die ook geïnteresseerd zijn een Center te openen. Voordat we weer vestigingen aansluiten wachten we echter de onderhandelingen met een aantal fabrikanten af. Mogelijk kunnen we binnenkort vier nieuwe merken elektrische auto’s en bestelwagens aan ons portfolio toevoegen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.