Subaru stelt vier nieuwe dealers aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Jan Hop voert sinds 1 april Subaru in Roosendaal en Goes. Het familiebedrijf is sinds 1965 actief met het verkopen en onderhouden van auto’s van nichemerken, waaronder vierwielaangedreven modellen.

Autobedrijf Luth-Tangenberg is vanaf 1 april op drie lokaties actief als Subaru-dealer: in Erica, in Hardenberg en in Zwartemeer. Ook deze firma heeft een lange historie (25 jaar), een breed servicepakket en veel ervaring met 4WD-auto’s.

Autocenter Ben Voets is vanaf 1 juni Subaru-dealer in Uden. Dit bedrijf behoort volgens Subaru al vele jaren tot de grootste 4×4-merkdealers van Nederland.

Autobedrijf Van Veen te Assen neemt vanaf 1 juni het dealerschap over van Auto Scala, dat eerder failliet ging. Het bedrijf noemt zichzelf “een compleet mobiliteitscentrum.”

Fantastisch
Volgens woordvoerder Rudolph Polvliet van Subaru Benelux brengt de uitbreiding een landelijke dekking van het dealernetwerk weer een stap dichterbij. In totaal beslaat het Subara-netwerk nu 39 salesvestigingen en 12 erkend reparateurs.

De bedoeling is om het netwerk de komende tijd nog verder uit te breiden. Dat moet volgens Polvliet helpen om het verkoopvolume in Nederland omhoog te brengen. Vorig jaar verkocht het merk in Nederland ruim 900 auto’s. Dit jaar is Subaru met 500 verkochte auto’s tot en met april één van de merken die het minst weet te profiteren van de aantrekkende markt.

“De groei zit voor 60% bij de BPM- en mrb-vrije auto`s. Voor een merk als Subaru, dat geen auto`s in dit segment heeft vinden wij het een fantastische prestatie dat ons volume stijgt ten opzichte van het voorgaande jaar. Het gaat prima met het merk. Natuurlijk is het voor veel autobedrijven een aanvulling op bestaande activiteiten. Maar er kan gewoon geld mee verdiend worden.“ De uitbreiding geeft dan ook de ambities weer, zegt Polvliet. “De fabriek staat niet stil. Er wordt winst gemaakt en er staan voor het modellengamma veelbelovende ontwikkelingen op stapel, zoals een hybride.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Subaru stelt vier nieuwe dealers aan | Automotive Online

Subaru stelt vier nieuwe dealers aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Jan Hop voert sinds 1 april Subaru in Roosendaal en Goes. Het familiebedrijf is sinds 1965 actief met het verkopen en onderhouden van auto’s van nichemerken, waaronder vierwielaangedreven modellen.

Autobedrijf Luth-Tangenberg is vanaf 1 april op drie lokaties actief als Subaru-dealer: in Erica, in Hardenberg en in Zwartemeer. Ook deze firma heeft een lange historie (25 jaar), een breed servicepakket en veel ervaring met 4WD-auto’s.

Autocenter Ben Voets is vanaf 1 juni Subaru-dealer in Uden. Dit bedrijf behoort volgens Subaru al vele jaren tot de grootste 4×4-merkdealers van Nederland.

Autobedrijf Van Veen te Assen neemt vanaf 1 juni het dealerschap over van Auto Scala, dat eerder failliet ging. Het bedrijf noemt zichzelf “een compleet mobiliteitscentrum.”

Fantastisch
Volgens woordvoerder Rudolph Polvliet van Subaru Benelux brengt de uitbreiding een landelijke dekking van het dealernetwerk weer een stap dichterbij. In totaal beslaat het Subara-netwerk nu 39 salesvestigingen en 12 erkend reparateurs.

De bedoeling is om het netwerk de komende tijd nog verder uit te breiden. Dat moet volgens Polvliet helpen om het verkoopvolume in Nederland omhoog te brengen. Vorig jaar verkocht het merk in Nederland ruim 900 auto’s. Dit jaar is Subaru met 500 verkochte auto’s tot en met april één van de merken die het minst weet te profiteren van de aantrekkende markt.

“De groei zit voor 60% bij de BPM- en mrb-vrije auto`s. Voor een merk als Subaru, dat geen auto`s in dit segment heeft vinden wij het een fantastische prestatie dat ons volume stijgt ten opzichte van het voorgaande jaar. Het gaat prima met het merk. Natuurlijk is het voor veel autobedrijven een aanvulling op bestaande activiteiten. Maar er kan gewoon geld mee verdiend worden.“ De uitbreiding geeft dan ook de ambities weer, zegt Polvliet. “De fabriek staat niet stil. Er wordt winst gemaakt en er staan voor het modellengamma veelbelovende ontwikkelingen op stapel, zoals een hybride.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.