Lancia-netwerk: 25 in plaats van 35 dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Fiat Nederland zijn er 25 Lancia-dealers aangesteld en 23 Jeep-dealers, dat als apart merk blijft opereren. Daarvan hebben 20 dealers voor beide merken een contract.

Dat zijn minder dealers dan eerst werd verwacht. Fiat Nederland-directeur Giorgio Gorelli sprak in een interview met Automotive eind 2010 nog over een netwerk van 35 Lancia-dealers. Een deel van de dealers die een contract aangeboden kregen, heeft zelf besloten af te zien van het dealerschap.

Geen claims
Vorig jaar was er sprake van dat voormalige Chrysler/Jeep/Dodge-dealers van Fiat compensatie wilden voor het uit de markt halen van Dodge. Alle dealers die nu een contract hebben getekend, zien af van claims richting Fiat. Dat bevestigt Kie van Groningen, voorzitter van de Chrysler-dealervereniging. Hij acht de kans klein dat de paar voormalige Dodge-dealers die geen nieuw contract hebben, alsnog een procedure beginnen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.