Landwind eerste Chinees op AutoRAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doelstellingen
“Onze verkoopdoelstelling voor Nederland stond voor 2011 op 750 auto’s, maar als we van start gaan zijn er al bijna vier maanden om. Die verwachting moeten we dus bijstellen”, zegt sales- en marketingmanager Hugo Jansen, die nog geen nieuwe prognose gereed heeft. “Eerst richten we ons op de consumentenmarkt, maar als onze flexfuel-, lpg- en elektrische uitvoeringen zijn uitontwikkeld, willen we ook de zakelijke markt op”, aldus Jansen.

Labels
Landwind beleeft zijn rentree in Europa op initiatief van Peter Bijvelds, die via Landwind Motors Corporation Europe (LWMC) al jarenlang samenwerkt met de Chinese fabrikant Jiangling Motor Holding. Dat bedrijf produceert onder verschillende labels jaarlijks ongeveer 1 miljoen auto´s produceert. In 2005 kwam het merk negatief in het nieuws vanwege zeer teleurstellende crashtestresultaten, waartegen het protest aantekende. Enige tijd later verdween Landwind van de Europese markt.

Helmond
Tijdens de AutoRAI presenteert Landwind de CV9, een midi-mpv 1.6-liter (71 kW, 98 pk). De basisversie van dat model kost 14.495 euro. De complete versie 16.995 euro. LWMC is gevestigd op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Daar wordt met de onderzoeksinstituten TNO en TÜV samengewerkt aan de ontwikkeling van de voor Europa bestemde producten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Landwind eerste Chinees op AutoRAI | Automotive Online

Landwind eerste Chinees op AutoRAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Doelstellingen
“Onze verkoopdoelstelling voor Nederland stond voor 2011 op 750 auto’s, maar als we van start gaan zijn er al bijna vier maanden om. Die verwachting moeten we dus bijstellen”, zegt sales- en marketingmanager Hugo Jansen, die nog geen nieuwe prognose gereed heeft. “Eerst richten we ons op de consumentenmarkt, maar als onze flexfuel-, lpg- en elektrische uitvoeringen zijn uitontwikkeld, willen we ook de zakelijke markt op”, aldus Jansen.

Labels
Landwind beleeft zijn rentree in Europa op initiatief van Peter Bijvelds, die via Landwind Motors Corporation Europe (LWMC) al jarenlang samenwerkt met de Chinese fabrikant Jiangling Motor Holding. Dat bedrijf produceert onder verschillende labels jaarlijks ongeveer 1 miljoen auto´s produceert. In 2005 kwam het merk negatief in het nieuws vanwege zeer teleurstellende crashtestresultaten, waartegen het protest aantekende. Enige tijd later verdween Landwind van de Europese markt.

Helmond
Tijdens de AutoRAI presenteert Landwind de CV9, een midi-mpv 1.6-liter (71 kW, 98 pk). De basisversie van dat model kost 14.495 euro. De complete versie 16.995 euro. LWMC is gevestigd op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Daar wordt met de onderzoeksinstituten TNO en TÜV samengewerkt aan de ontwikkeling van de voor Europa bestemde producten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.