Quick Repair Service: fastfit-formule voor dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We willen consumenten de service en kwaliteit van de merkdealer bieden voor de kosten van een prijsvechter”, aldus Van der Jagt. De bedoeling is dat dealers de formule integreren in hun eigen werkplaats. “Dat levert het meeste rendement op. Er hoeft dan immers geen investering in equipment te worden gedaan; de omzet die via QRS binnenkomt is additioneel.”
Het uurtarief van zijn formule is €55, het dealertarief ligt rond de €70.

Behoefte
Volgens de adviseur hebben dealers behoefte aan een ‘eigen’ formule. “Je ziet dat sommige dealers zich met hun werkplaats aansluiten bij een universeel concept. Maar als dealer vechten ze juist tegen de meeste leden van die formules. Dat is een reden voor sommige dealers om zelf een formule in het leven te roepen. Wat ons betreft hoeft dat nu dus niet meer.”
Het concept, dat zowel is bedoeld om meer oudere auto`s en vreemde merken in de werkplaats te krijgen, vertoont ook sterke gelijkenissen met Regio Checkpoint, dat al bijna vijf jaar bestaat. “Het klopt dat die formule zich ook richt op dealers, maar bij mijn weten zit daar geen marketingondersteuning bij en een pakket voor technische gegevens die nodig zijn. En daar wil ik me op onderscheiden”, aldus Van der Jagt.

Bedruipen
Maar vinden importeurs het dan goed dat de dealers op de gevel van de werkplaats een andere naam spijkert? “Niet allemaal. Maar steeds meer importeurs zien in dat hun dealers zichzelf niet meer kunnen bedruipen met het onderhoud op nieuwe auto’s. Dan zien ze liever een samenwerking met een dealerformule dan met een universele. We gaan er vanuit dat de meeste leden dus geen scheiding hoeven te maken tussen werkplaats en dealerbedrijf. En de showroomgevel blijft het domein van het dealermerk.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.