Stadig stapt op als voorzitter VW-dealercouncil

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Toen ik bijna 4 jaar geleden aantrad als voorzitter hebben we rendementsafspraken met de directie van Pon gemaakt. Deze afspraken zijn niet gerealiseerd. Wij verwachten dat het rendement dit jaar zelfs negatief wordt. Buitengewoon teleurstellend”, aldus Stadig. Ook hekelt Stadig de voortdurende audits vanuit de fabriek. “Deze audits leggen grote druk op de organisatie. De opgelegde maatregelen resulteren in zeer forse kostenverhogingen binnen de dealerbedrijven, en sterk toenemende frustraties bij de dealers. Pon lijkt onvoldoende in staat om op te komen voor het belang van haar dealers. De audits zijn bovendien niet in het belang van onze klanten.”
De dealercouncil verwacht dat de VW/Audi dealerorganisatie dit jaar een verlies realiseert op haar kernactiviteiten. Ter illustratie: een half procent op circa 4,5 miljard omzet zou een verlies van ongeveer 22,5 miljoen euro betekenen. Op korte termijn is er volgens Stadig geen zicht op herstel. De resterende leden van het Dagelijks Bestuur hebben besloten om een taskforce samen te stellen, die samen met de importeur bespreekt op welke wijze het rendement kan worden verbeterd. De dealercouncil is bezig met zoeken van een opvolger van Stadig. Volgens Stadig is de kans zeer groot dat er een bezoldigde voorzitter komt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stadig stapt op als voorzitter VW-dealercouncil | Automotive Online

Stadig stapt op als voorzitter VW-dealercouncil

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Toen ik bijna 4 jaar geleden aantrad als voorzitter hebben we rendementsafspraken met de directie van Pon gemaakt. Deze afspraken zijn niet gerealiseerd. Wij verwachten dat het rendement dit jaar zelfs negatief wordt. Buitengewoon teleurstellend”, aldus Stadig. Ook hekelt Stadig de voortdurende audits vanuit de fabriek. “Deze audits leggen grote druk op de organisatie. De opgelegde maatregelen resulteren in zeer forse kostenverhogingen binnen de dealerbedrijven, en sterk toenemende frustraties bij de dealers. Pon lijkt onvoldoende in staat om op te komen voor het belang van haar dealers. De audits zijn bovendien niet in het belang van onze klanten.”
De dealercouncil verwacht dat de VW/Audi dealerorganisatie dit jaar een verlies realiseert op haar kernactiviteiten. Ter illustratie: een half procent op circa 4,5 miljard omzet zou een verlies van ongeveer 22,5 miljoen euro betekenen. Op korte termijn is er volgens Stadig geen zicht op herstel. De resterende leden van het Dagelijks Bestuur hebben besloten om een taskforce samen te stellen, die samen met de importeur bespreekt op welke wijze het rendement kan worden verbeterd. De dealercouncil is bezig met zoeken van een opvolger van Stadig. Volgens Stadig is de kans zeer groot dat er een bezoldigde voorzitter komt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.