Dubbele bpm-afdracht voor Kroymans-dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Importeurs regelen standaard aan het einde van de maand de bpm-afdracht via de verkorte afgifte kentekens-regeling. Hierdoor is er door Kroymans nog geen bpm betaald over auto`s waarvan in de weken voor het faillissement een kenteken is aangevraagd. Deze auto`s zijn nu geblokkeerd. Dat hebben de curatoren laten weten aan de importorganisaties. Voor auto`s die wel al tenaamgesteld zijn, kwamen de Bovag en de Belastingdienst eerder al overeen dat hierover geen bpm-heffing meer zou volgen.

Een vervelende situatie vindt Berry Leerentveld van de Kia-dealervereniging. "Wij hebben aan onze verplichtingen voldaan en moeten nu opnieuw betalen. Dat is zuur. We zijn nu aan het uitzoeken hoe deze situatie juridisch in elkaar steekt. Ook weten we niet precies om hoeveel auto`s het gaat." Volgens Leerentveld moeten dealers nu individueel beslissen hoe om te gaan met de situatie. Ook is er over dit onderwerp overleg met de nieuwe Kia-importorganisatie.

Marcel Homan, woordvoerder van de Belastingsdienst, laat weten dat de dealers technisch gezien nog geen bpm betaald hebben. Volgens hem valt er aan de huidige situatie niet veel te veranderen. Ook meldt hij dat de Belastingdienst wel wil meedenken over oplossingen om toekomstige problemen op dit vlak te voorkomen. "We kunnen ons voorstellen dat dealers hun afdrachten op een aparte rekening storten, zodat dat geld in ieder geval veilig staat. Maar hierover zijn we nog in overleg met brancheorganisaties."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dubbele bpm-afdracht voor Kroymans-dealers | Automotive Online

Dubbele bpm-afdracht voor Kroymans-dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Importeurs regelen standaard aan het einde van de maand de bpm-afdracht via de verkorte afgifte kentekens-regeling. Hierdoor is er door Kroymans nog geen bpm betaald over auto`s waarvan in de weken voor het faillissement een kenteken is aangevraagd. Deze auto`s zijn nu geblokkeerd. Dat hebben de curatoren laten weten aan de importorganisaties. Voor auto`s die wel al tenaamgesteld zijn, kwamen de Bovag en de Belastingdienst eerder al overeen dat hierover geen bpm-heffing meer zou volgen.

Een vervelende situatie vindt Berry Leerentveld van de Kia-dealervereniging. "Wij hebben aan onze verplichtingen voldaan en moeten nu opnieuw betalen. Dat is zuur. We zijn nu aan het uitzoeken hoe deze situatie juridisch in elkaar steekt. Ook weten we niet precies om hoeveel auto`s het gaat." Volgens Leerentveld moeten dealers nu individueel beslissen hoe om te gaan met de situatie. Ook is er over dit onderwerp overleg met de nieuwe Kia-importorganisatie.

Marcel Homan, woordvoerder van de Belastingsdienst, laat weten dat de dealers technisch gezien nog geen bpm betaald hebben. Volgens hem valt er aan de huidige situatie niet veel te veranderen. Ook meldt hij dat de Belastingdienst wel wil meedenken over oplossingen om toekomstige problemen op dit vlak te voorkomen. "We kunnen ons voorstellen dat dealers hun afdrachten op een aparte rekening storten, zodat dat geld in ieder geval veilig staat. Maar hierover zijn we nog in overleg met brancheorganisaties."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.