Bpm-perikelen voor Kroymans-dealers getackeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bpm die door de consument wordt betaald, wordt via de dealer aan de importeur afgegeven; de belastingdienst vordert de bpm vervolgens bij de importeur. Als deze failliet gaat, kan de belastingdienst niet bij het geld komen, en zou dan het verschuldigde bpm-bedrag kunnen verhalen op de klant. “Dat zou normaal gesproken betekenen dat de dealer er uiteindelijk voor opdraait”, aldus Hans Bresser van Bovag Autodealers. De belastingdienst heeft Bovag Autodealers toegezegd hier niet toe over te gaan. 

Uit die bijeenkomst kwam ook naar voren dat auto’s van de merken Hummer, Cadillac, Corvette, Alfa en Kia momenteel niet geleverd worden. Dit kan een behoorlijke inkomstenderving betekenen voor de dealers. Ook de onderdelenbestelling is een probleem; er wordt nu in het vrije kanaal naar oplossingen voor dit probleem gekeken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bpm-perikelen voor Kroymans-dealers getackeld | Automotive Online

Bpm-perikelen voor Kroymans-dealers getackeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bpm die door de consument wordt betaald, wordt via de dealer aan de importeur afgegeven; de belastingdienst vordert de bpm vervolgens bij de importeur. Als deze failliet gaat, kan de belastingdienst niet bij het geld komen, en zou dan het verschuldigde bpm-bedrag kunnen verhalen op de klant. “Dat zou normaal gesproken betekenen dat de dealer er uiteindelijk voor opdraait”, aldus Hans Bresser van Bovag Autodealers. De belastingdienst heeft Bovag Autodealers toegezegd hier niet toe over te gaan. 

Uit die bijeenkomst kwam ook naar voren dat auto’s van de merken Hummer, Cadillac, Corvette, Alfa en Kia momenteel niet geleverd worden. Dit kan een behoorlijke inkomstenderving betekenen voor de dealers. Ook de onderdelenbestelling is een probleem; er wordt nu in het vrije kanaal naar oplossingen voor dit probleem gekeken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.