‘Massaontslag Autodrome Groep’ (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

"Autodrôme heeft alleen het faillissement voor de services aangevraagd, voor de rest van het bedrijf niet", zegt bestuurder Wilko van Niejenhuis van CNV BedrijvenBond. "Het lijkt er op dat de werkgever alle risico`s bij het personeel heeft gelegd. De mensen zijn nu dus de dupe en dat is schandalig. Ik ga dan ook exact uitzoeken hoe de werkgever te werk is gegaan en met spoed overleg aanvragen met de curator, zodra die benoemd is. Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen."

De Autodrome Groep is dealer van de merken Hyundai, Fiat, Mitsubishi, Opel, Renault, Mazda en Nissan en heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen, Leek en Winschoten. Ook heeft het bedrijf enkele schadebedrijven en een leasemaatschappij.

Update 02/04, 18u13: FNV zegt van de directieleden te hebben vernomen dat er voor één bv, waaronder alle medewerkers vallen, faillissement is aangevraagd. Voor de overige bv`s is surseance van betaling aangevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Massaontslag Autodrome Groep’ (update) | Automotive Online

‘Massaontslag Autodrome Groep’ (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

"Autodrôme heeft alleen het faillissement voor de services aangevraagd, voor de rest van het bedrijf niet", zegt bestuurder Wilko van Niejenhuis van CNV BedrijvenBond. "Het lijkt er op dat de werkgever alle risico`s bij het personeel heeft gelegd. De mensen zijn nu dus de dupe en dat is schandalig. Ik ga dan ook exact uitzoeken hoe de werkgever te werk is gegaan en met spoed overleg aanvragen met de curator, zodra die benoemd is. Ik wil kijken of wij hier als vakbond iets tegen kunnen doen."

De Autodrome Groep is dealer van de merken Hyundai, Fiat, Mitsubishi, Opel, Renault, Mazda en Nissan en heeft vestigingen in Hoogeveen, Emmen, Groningen, Assen, Leek en Winschoten. Ook heeft het bedrijf enkele schadebedrijven en een leasemaatschappij.

Update 02/04, 18u13: FNV zegt van de directieleden te hebben vernomen dat er voor één bv, waaronder alle medewerkers vallen, faillissement is aangevraagd. Voor de overige bv`s is surseance van betaling aangevraagd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.