Nieuwe videoadvertentiesite voor dealerkanaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Andere merken
Consumenten kunnen op de site een dealer van hun gewenste merk bij hen in de buurt opzoeken en de bedrijfsfilm en andere informatie, waaronder reviews van klanten, bekijken. Via de site kunnen ze ook worden doorverwezen naar het proefritaanvraagformulier of werkplaatsplanmodule van de importeur of het autobedrijf. Volgens Schröder is de site anders dan de eigen sites van dealers omdat “op Dealervideonet ook autobedrijven van andere merken te vinden zijn.”

De bedrijfsvideo’s duren 45 of 90 seconden, het maken ervan kost 995 euro. Van dit bedrag gaat een stuk marge naar Schröder (hoeveel wil hij niet zeggen) maar zijn belangrijkste verdienmodel bestaat uit abonnementeninkomsten. Voor 49 euro per maand krijgen de bedrijven een pagina op de site die ze zelf kunnen inrichten en waar ze bijvoorbeeld ook aanbiedingen en voorraad kunnen adverteren. 

Vanzelf
Voor het genereren van traffic naar zijn site hanteert Schröder het build it and they will come-principe. “Eerst ga ik me richten op het aansluiten van bedrijven. Volgend jaar ga ik me richten op manieren om consumenten naar mijn site trekken.” Hij verwacht dit jaar zo’n honderd autobedrijven op zijn site aan te sluiten. Via Facebook en andere social media moeten er bezoekers naar de site worden getrokken.

Schröder is naar eigen zeggen al in gesprek met een aantal potentiële klanten om een pilot mee te draaien, waaronder zijn voormalig werkgever BMW-dealer Hans Severs.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.