VZR kroont Alphabet en Pro Mobility tot beste leasemaatschappijen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De VZR-awards zijn uitgereikt. Vlnr: Jeroen Kruisweg (ALD), Justin Ammerlaan (Alphabet), Niels van den Hoogen (Athlon). (Foto: VZR)

Alphabet mag zich komend jaar de Beste Leasemaatschappij 2022 noemen. In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is Pro Mobility verkozen tot de Beste Leasemaatschappij. Dat maakt de Vereniging Zakelijk Rijders bekend. “Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn tevreden over hun leasemaatschappij. Dat zien we terug in de cijfers en de NPS scores”, zegt VRZ-voorzitter Jan van Delft.

Op een tweede plek in de categorie grote leasemaatschappijen staat ALD Automotive, terwijl Athlon op een derde plek eindigt. Pro Mobiity scoort het beste bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen en krijgt een 8,4. Friesland Lease staat hier op een tweede plek en moet daarmee na twee achtereenvolgende winstjaren zijn eerste plek afstaan aan Pro mobility. De derde plek is voor Mobility Service.

Wagenparkbeheerders 

Hiermee was de prijzenregen nog niet ten einde: in totaal werden er in zes categorieën in totaal 18 prijzen uitgereikt. In de categorie Tevredenheid bij wagenparkbeheerders komt Athlon als beste uit de bus met een 8,5 en eindigen Alphabet en ALD respectievelijk op een tweede en derde plek. Wagenplan krijgt een 9 van de wagenparkbeheerders in de categorie middelgroot en klein. Hier gaat de tweede plek naar Pro Mobility, gevolgd door MHC Mobility. De leasemaatschappijen worden beoordeeld op een aantal onderdelen: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie.Alle ins&outs van de grootste leasemaatschappijen van Nederland vind je in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Private leaserijders kozen voor ALD Automotive, gevolgd door Alphabet en Athlon, terwijl Friesland Lease de winnaar is van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. Vorig jaar werd ALD tot de beste leasemaatschappij verkozen, bij de wagenparkbeheerders was dat toen Arval en Alphabet bij de private lease. 

VZR is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Voorzitter Jan van Delft meldde op FFME dat ‘de auto de ideale private space is in mobiliteit’. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VZR kroont Alphabet en Pro Mobility tot beste leasemaatschappijen | Automotive Online

VZR kroont Alphabet en Pro Mobility tot beste leasemaatschappijen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De VZR-awards zijn uitgereikt. Vlnr: Jeroen Kruisweg (ALD), Justin Ammerlaan (Alphabet), Niels van den Hoogen (Athlon). (Foto: VZR)

Alphabet mag zich komend jaar de Beste Leasemaatschappij 2022 noemen. In de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen is Pro Mobility verkozen tot de Beste Leasemaatschappij. Dat maakt de Vereniging Zakelijk Rijders bekend. “Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn tevreden over hun leasemaatschappij. Dat zien we terug in de cijfers en de NPS scores”, zegt VRZ-voorzitter Jan van Delft.

Op een tweede plek in de categorie grote leasemaatschappijen staat ALD Automotive, terwijl Athlon op een derde plek eindigt. Pro Mobiity scoort het beste bij de middelgrote en kleine leasemaatschappijen en krijgt een 8,4. Friesland Lease staat hier op een tweede plek en moet daarmee na twee achtereenvolgende winstjaren zijn eerste plek afstaan aan Pro mobility. De derde plek is voor Mobility Service.

Wagenparkbeheerders 

Hiermee was de prijzenregen nog niet ten einde: in totaal werden er in zes categorieën in totaal 18 prijzen uitgereikt. In de categorie Tevredenheid bij wagenparkbeheerders komt Athlon als beste uit de bus met een 8,5 en eindigen Alphabet en ALD respectievelijk op een tweede en derde plek. Wagenplan krijgt een 9 van de wagenparkbeheerders in de categorie middelgroot en klein. Hier gaat de tweede plek naar Pro Mobility, gevolgd door MHC Mobility. De leasemaatschappijen worden beoordeeld op een aantal onderdelen: communicatie, sturing, onderhoud, dienstverlening en organisatie.Alle ins&outs van de grootste leasemaatschappijen van Nederland vind je in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Private leaserijders kozen voor ALD Automotive, gevolgd door Alphabet en Athlon, terwijl Friesland Lease de winnaar is van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. Vorig jaar werd ALD tot de beste leasemaatschappij verkozen, bij de wagenparkbeheerders was dat toen Arval en Alphabet bij de private lease. 

VZR is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Voorzitter Jan van Delft meldde op FFME dat ‘de auto de ideale private space is in mobiliteit’. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.