Pon-dochter voegt deelauto’s Sixt toe

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Pon-dochter Shuttel heeft de deelauto's van Sixt toegevoegd aan zijn mobiliteitskaart. (Foto: Shutterstock)

Klanten van mobiliteitspasaanbieder Shuttel, een dochteronderneming van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS), kunnen hun mobiliteitskaart vanaf vandaag gebruiken voor een huur- en deelauto van autoverhuurder Sixt. Via de Sixt-app is het mogelijk voor klanten met een mobiliteitskaart van Shuttel om in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam te kiezen voor een deel- of huurauto. Dat maakt het autoverhuurbedrijf bekend.

Op de mobiliteitspas worden alle transacties online bijgehouden. Dat zorgt voor lagere administratie- en mobiliteitskosten voor werkgevers en zelfstandigen, stellen de partijen.

De deelauto’s zijn free floating, wat betekent dat de auto niet op een vaste plek hoeft te worden afgeleverd, van deelplatform Sixt Share en kunnen achtergelaten worden in de drie grote steden. Volgens Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux, verlaagt dit gebruiksgemak de drempel om in een deelauto te stappen. “En dat heeft veel voordelen. Zo zorgt het gebruik van deelauto’s ervoor dat het aantal ‘eigen auto’s’ afneemt en dat levert parkeer- en ruimtewinst op in steden”, aldus Van den Boom.

Mobiliteitspasaanbieder Shuttel werd in 2016 gelanceerd door VWPFS. De mobiliteitskaart geeft werknemers toegang tot alle vervoersmodaliteiten, zoals tot het OV en de deelauto`s van VWPFS-dochter Greenwheels. Het free floating concept van Sixt is hierop een aanvulling. De mobiliteitskaart van Shuttle biedt daarnaast ook toegang tot de deelauto’s van MyWheels, Amber en Check.Pon-ceo Janus Smalbraak spreekt donderdag 16 september op het Nationaal Automotive Congres 2021 in Ede.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Pon-dochter voegt deelauto’s Sixt toe | Automotive Online

Pon-dochter voegt deelauto’s Sixt toe

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Pon-dochter Shuttel heeft de deelauto's van Sixt toegevoegd aan zijn mobiliteitskaart. (Foto: Shutterstock)

Klanten van mobiliteitspasaanbieder Shuttel, een dochteronderneming van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS), kunnen hun mobiliteitskaart vanaf vandaag gebruiken voor een huur- en deelauto van autoverhuurder Sixt. Via de Sixt-app is het mogelijk voor klanten met een mobiliteitskaart van Shuttel om in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam te kiezen voor een deel- of huurauto. Dat maakt het autoverhuurbedrijf bekend.

Op de mobiliteitspas worden alle transacties online bijgehouden. Dat zorgt voor lagere administratie- en mobiliteitskosten voor werkgevers en zelfstandigen, stellen de partijen.

De deelauto’s zijn free floating, wat betekent dat de auto niet op een vaste plek hoeft te worden afgeleverd, van deelplatform Sixt Share en kunnen achtergelaten worden in de drie grote steden. Volgens Karen van den Boom, algemeen directeur Sixt Benelux, verlaagt dit gebruiksgemak de drempel om in een deelauto te stappen. “En dat heeft veel voordelen. Zo zorgt het gebruik van deelauto’s ervoor dat het aantal ‘eigen auto’s’ afneemt en dat levert parkeer- en ruimtewinst op in steden”, aldus Van den Boom.

Mobiliteitspasaanbieder Shuttel werd in 2016 gelanceerd door VWPFS. De mobiliteitskaart geeft werknemers toegang tot alle vervoersmodaliteiten, zoals tot het OV en de deelauto`s van VWPFS-dochter Greenwheels. Het free floating concept van Sixt is hierop een aanvulling. De mobiliteitskaart van Shuttle biedt daarnaast ook toegang tot de deelauto’s van MyWheels, Amber en Check.Pon-ceo Janus Smalbraak spreekt donderdag 16 september op het Nationaal Automotive Congres 2021 in Ede.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.