Hertz vraagt om surseance in VS, Europa ‘op eigen benen’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse autoverhuurder Hertz heeft een chapter-11 status aangevraagd voor de Amerikaanse en Canadese tak. Dat meldt het in een persbericht. Het bedrijf kwam door de coronacrisis in zwaar weer terecht, waarbij het niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Ook ontsloeg het bedrijf 13 duizend medewerkers in Noord-Amerika.

Een chapter 11-status houdt in dat een bedrijf onder overheidstoezicht de tijd krijgt om te herstructureren en de financiën op orde te krijgen. De verhuurlocaties blijven daarbij wel open. Onder het bedrijf vallen naast Hertz zelf ook Dollar Thrifty en Firefly. Sinds deze maand heeft het bedrijf een nieuwe ceo, in de persoon van Paul Stone, nadat Kathryn Marinello terugtrad. Het bedrijf meldt 1 miljard dollar in kas te hebben om de dagelijkse werkzaamheden op gang te kunnen houden.

Op eigen benen

Voor Azië, Australië/Nieuw-Zeeland en Europa is geen surseance aangevraagd, meldt Henk van den Helder, de managing director van Hertz Benelux. “De overheidsmaatregelen helpen de Europese business. Ook hebben wij onze eigen financiering  geregeld, we staan op eigen benen.”

Dankzij de versoepelingen van de lockdowns in diverse Europese landen, neemt de vraag naar huurauto’s ook weer toe. “In de Benelux komt die vraag van leasemaatschappijen en corporates die nog geen nieuwe auto’s willen inzetten en van particulieren”, aldus Van den Helder. “We zijn opgelucht met deze uitkomst. Het geeft Amerika de tijd om een reorganisatie door te voeren en daarna gezond verder te gaan.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Hertz vraagt om surseance in VS, Europa ‘op eigen benen’ | Automotive Online

Hertz vraagt om surseance in VS, Europa ‘op eigen benen’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse autoverhuurder Hertz heeft een chapter-11 status aangevraagd voor de Amerikaanse en Canadese tak. Dat meldt het in een persbericht. Het bedrijf kwam door de coronacrisis in zwaar weer terecht, waarbij het niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Ook ontsloeg het bedrijf 13 duizend medewerkers in Noord-Amerika.

Een chapter 11-status houdt in dat een bedrijf onder overheidstoezicht de tijd krijgt om te herstructureren en de financiën op orde te krijgen. De verhuurlocaties blijven daarbij wel open. Onder het bedrijf vallen naast Hertz zelf ook Dollar Thrifty en Firefly. Sinds deze maand heeft het bedrijf een nieuwe ceo, in de persoon van Paul Stone, nadat Kathryn Marinello terugtrad. Het bedrijf meldt 1 miljard dollar in kas te hebben om de dagelijkse werkzaamheden op gang te kunnen houden.

Op eigen benen

Voor Azië, Australië/Nieuw-Zeeland en Europa is geen surseance aangevraagd, meldt Henk van den Helder, de managing director van Hertz Benelux. “De overheidsmaatregelen helpen de Europese business. Ook hebben wij onze eigen financiering  geregeld, we staan op eigen benen.”

Dankzij de versoepelingen van de lockdowns in diverse Europese landen, neemt de vraag naar huurauto’s ook weer toe. “In de Benelux komt die vraag van leasemaatschappijen en corporates die nog geen nieuwe auto’s willen inzetten en van particulieren”, aldus Van den Helder. “We zijn opgelucht met deze uitkomst. Het geeft Amerika de tijd om een reorganisatie door te voeren en daarna gezond verder te gaan.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.