‘Belangstelling voor EV onder leaserijders neemt toe’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
40% van de leaserijders denkt binnen 3 jaar elektrisch te gaan rijden (foto: Shutterstock)

Uit het jaarlijkse VZR-onderzoek “Wat beweegt de zakelijke rijder”, gehouden onder 17.128 zakelijk rijders, blijkt dat 65 procent graag 1 of 2 jaar een tussenauto zou willen in afwachting op de – nu nog beperkt beschikbare – EV. Met als voornaamste reden de fiscale bijtelling van 4 procent. Zij vinden de keuze in elektrische auto’s echter nog te klein. Daarnaast stellen ze hoge eisen: de elektrische auto moet op zijn minst een actieradius hebben van 500 kilometer, groot genoeg zijn voor het hele gezin en het liefst een caravan kunnen trekken.

De komende jaren wordt het aanbod aan elektrische auto’s flink uitgebreid. Veel zakelijke rijders zijn, volgens het VZR-onderzoek, bereid hierop te wachten. 65 procent geeft aan de voorkeur te geven aan een “tussenauto” voor één of twee jaar om daarna zo snel mogelijk toch elektrisch te gaan rijden.

Ook ALD Automotive onderzocht hoeveel belangstelling zakelijk rijders hebben voor een elektrische leaseauto. Zij vroegen dit na bij 750 leaserijders. De gestelde vraag was: Verwacht u ooit zelf elektrisch auto te gaan rijden? 65 procent van de respondenten verwacht inderdaad op een elektrische auto over te stappen. 40 procent verwacht die overstap zelfs al binnen nu en drie jaar te maken.

Lees verder op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Belangstelling voor EV onder leaserijders neemt toe’ | Automotive Online

‘Belangstelling voor EV onder leaserijders neemt toe’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
40% van de leaserijders denkt binnen 3 jaar elektrisch te gaan rijden (foto: Shutterstock)

Uit het jaarlijkse VZR-onderzoek “Wat beweegt de zakelijke rijder”, gehouden onder 17.128 zakelijk rijders, blijkt dat 65 procent graag 1 of 2 jaar een tussenauto zou willen in afwachting op de – nu nog beperkt beschikbare – EV. Met als voornaamste reden de fiscale bijtelling van 4 procent. Zij vinden de keuze in elektrische auto’s echter nog te klein. Daarnaast stellen ze hoge eisen: de elektrische auto moet op zijn minst een actieradius hebben van 500 kilometer, groot genoeg zijn voor het hele gezin en het liefst een caravan kunnen trekken.

De komende jaren wordt het aanbod aan elektrische auto’s flink uitgebreid. Veel zakelijke rijders zijn, volgens het VZR-onderzoek, bereid hierop te wachten. 65 procent geeft aan de voorkeur te geven aan een “tussenauto” voor één of twee jaar om daarna zo snel mogelijk toch elektrisch te gaan rijden.

Ook ALD Automotive onderzocht hoeveel belangstelling zakelijk rijders hebben voor een elektrische leaseauto. Zij vroegen dit na bij 750 leaserijders. De gestelde vraag was: Verwacht u ooit zelf elektrisch auto te gaan rijden? 65 procent van de respondenten verwacht inderdaad op een elektrische auto over te stappen. 40 procent verwacht die overstap zelfs al binnen nu en drie jaar te maken.

Lees verder op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.