PGA Nederland vangt dealertak Autohaas Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
PGA Nederland-ceo Simon Luijckx, Autohaas-dga Jacob Stadig (midden) en Ernst Jan van Eijkelenburg (bestuursvoorzitter VWPFS) bekrachtigen de deal.

PGA Nederland koopt de dealervestigingen en schadecentrum Apeldoorn van de Autohaas Groep, dat in handen is van Jacob Stadig. Dat melden beide bedrijven zojuist. Autohaas Groep voert Volkswagen, Audi, Skoda en Seat vanuit vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. 

Bestuursvoorzitter van PGA Nederland, Simon Luijckx, is blij met de overname. “De overname van Autohaas is een mooie uitbreiding en versterkt onze positie in de regio. Het verzorgingsgebied sluit naadloos aan op het verzorgingsgebied van het door ons per 1 januari 2016 overgenomen Pouw Automotive. Daarnaast betekent het dat we onze (merken)portefeuille uitbreiden met Skoda en Seat”.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt wordt de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal afgerond. PGA Nederland zag in 2017 de omzet groeien en winst afnemen.

PGA Nederland is de derde grootste dealerholding van Nederland en verkocht vorig jaar 17 duizend nieuwe auto’s. Autohaas Groep staat in de Automotive Dealerholding Top 60 op de 38e plaats met 2.687 nieuwverkopen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

PGA Nederland vangt dealertak Autohaas Groep | Automotive Online

PGA Nederland vangt dealertak Autohaas Groep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
PGA Nederland-ceo Simon Luijckx, Autohaas-dga Jacob Stadig (midden) en Ernst Jan van Eijkelenburg (bestuursvoorzitter VWPFS) bekrachtigen de deal.

PGA Nederland koopt de dealervestigingen en schadecentrum Apeldoorn van de Autohaas Groep, dat in handen is van Jacob Stadig. Dat melden beide bedrijven zojuist. Autohaas Groep voert Volkswagen, Audi, Skoda en Seat vanuit vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. 

Bestuursvoorzitter van PGA Nederland, Simon Luijckx, is blij met de overname. “De overname van Autohaas is een mooie uitbreiding en versterkt onze positie in de regio. Het verzorgingsgebied sluit naadloos aan op het verzorgingsgebied van het door ons per 1 januari 2016 overgenomen Pouw Automotive. Daarnaast betekent het dat we onze (merken)portefeuille uitbreiden met Skoda en Seat”.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt wordt de beoogde transactie nog voor het einde van het derde kwartaal afgerond. PGA Nederland zag in 2017 de omzet groeien en winst afnemen.

PGA Nederland is de derde grootste dealerholding van Nederland en verkocht vorig jaar 17 duizend nieuwe auto’s. Autohaas Groep staat in de Automotive Dealerholding Top 60 op de 38e plaats met 2.687 nieuwverkopen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.