Mobility Service lanceert leaselabel voor EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Mobility Service Electric

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De leasemaatschappij wil zich graag positioneren als expert op het gebied van elektrische mobiliteit. De introductie van een apart label voor elektrische auto’s past hierin.

“Elektrische auto’s worden steeds goedkoper en de actieradius steeds groter. Nederland heeft een goede laadinfrastructuur, de overheid stimuleert de zakelijk rijder fiscaal en het het aanbod van elektrische auto’s neemt toe; dit is het moment voor de doorbraak van elektrisch rijden”, zegt algemeen directeur Paul Harms. Het label wordt ondergebracht in een apart bedrijf. “Het is echt een specialisatie”, aldus Harms.

Niet alleen

MSN is niet de eerste leasemaatschappij die zich specifiek op EV’s richt. Zo bouwde Kyotolease, dat sinds vorig onder de vleugels van Zuidwest Lease opereert, er eerder al een heel bestaan omheen. Ook Mister Green Electric Lease is gespecialiseerd in EV’s en kondigde in 2016 al aan duizend Tesla’s Model 3 in te willen zetten. Mede doordat de overheid in het regeerakkoord nu de ambitie heeft uitgesproken dat er in 2030 alleen nog nieuwe emissieloze auto’s mogen worden verkocht, zal naar verwachting het aandeel elektrische auto’s snel stijgen. Nu ligt dat nog op 1,7 procent. Lees hier hoe de elektrische vloot in Nederland zich ontwikkelt.

Op de website van Mobility Service Electric kunnen EV’s met elkaar worden vergeleken op actieradius, laadtijd, levertijd en leasetarief. Waar MSN zich naar eigen zeggen mee onderscheidt is dat bezoekers 24/7 digitaal hun elektrische auto kunnen samenstellen en direct inzicht krijgen in de leasetermijnen. Het leasebedrijf wordt niet actief in private lease.

Vorig jaar nam MSN de leasemaatschappij M Lease over, waardoor het bedrijf naar de 25ste plek steeg in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.