Leaserijders kiezen ondanks bijtelling vaker voor stekkerauto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit is opvallend omdat er dit jaar voor het eerst bijtelling moet worden betaald over elektrische auto`s (4%) en plug-in hybrides (7%). Er zijn in de eerste zeven maanden van dit jaar 4,6% meer van dit soort auto`s in de lease geregistreerd dan vorig jaar.

Er werden van januari tot en met juli 2013 door leasemaatschappijen 3.156 stekkerauto`s op naam gezet. Deze auto`s vielen toen nog in de 0% bijtelling-categorie. Dit jaar moet er over plug-in hybrides 7% en over volledig elektrische auto`s 4% bijtelling worden betaald. Bij elkaar zijn deze bijtellingscategorieën dit jaar tot nu toe goed voor 3.300 registraties.

Eén kanttekening: in de laatste drie maanden van vorig jaar werden er ruim zeventienduizend `stekkerauto`s` op naam gezet om op de valreep nog van het bijtellingsvoordeel te kunnen profiteren.

Leaserijders kiezen ondanks bijtelling vaker voor stekkerauto | Automotive Online

Leaserijders kiezen ondanks bijtelling vaker voor stekkerauto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit is opvallend omdat er dit jaar voor het eerst bijtelling moet worden betaald over elektrische auto`s (4%) en plug-in hybrides (7%). Er zijn in de eerste zeven maanden van dit jaar 4,6% meer van dit soort auto`s in de lease geregistreerd dan vorig jaar.

Er werden van januari tot en met juli 2013 door leasemaatschappijen 3.156 stekkerauto`s op naam gezet. Deze auto`s vielen toen nog in de 0% bijtelling-categorie. Dit jaar moet er over plug-in hybrides 7% en over volledig elektrische auto`s 4% bijtelling worden betaald. Bij elkaar zijn deze bijtellingscategorieën dit jaar tot nu toe goed voor 3.300 registraties.

Eén kanttekening: in de laatste drie maanden van vorig jaar werden er ruim zeventienduizend `stekkerauto`s` op naam gezet om op de valreep nog van het bijtellingsvoordeel te kunnen profiteren.