ALD introduceert mobiliteitsbudget light

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Enkele bedrijven experimenteren al met een mobiliteitsbudget, maar voor velen is dat nog een stap te ver”, zegt Carel Bal, algemeen directeur van ALD Automotive. Daarom komt de leasemaatschappij nu met deze tussenvorm.

Leasebudget
Bij ALD Switch wordt naast de leaseauto een persoonlijk huurtegoed berekend. De hoogte van dit tarief wordt bepaald aan de hand van de gekozen voertuigcategorie en het aantal dagen en keren dat de leaserijder hier gebruik van wil maken. De leaserijder kan maximaal vier keer per jaar gebruik maken van het huurtegoed. 

Om twee weken in een Ford Focus station te rijden betaal je bijvoorbeeld 50 euro per maand. Dit wordt opgeteld bij het leasetarief en kan betaald worden van het leasebudget dat over blijft wanneer je een goedkopere kleine auto leaset. 

Het huurbudget kan ook aan andere voertuigen worden uitgegeven. De eventuele meerprijs hiervan wordt verrekend in het aantal dagen dat hij ter beschikking wordt gesteld.

ALD verwacht zo`n 100 à 200 Switch-contracten af te sluiten in het eerste jaar.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ALD introduceert mobiliteitsbudget light | Automotive Online

ALD introduceert mobiliteitsbudget light

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Enkele bedrijven experimenteren al met een mobiliteitsbudget, maar voor velen is dat nog een stap te ver”, zegt Carel Bal, algemeen directeur van ALD Automotive. Daarom komt de leasemaatschappij nu met deze tussenvorm.

Leasebudget
Bij ALD Switch wordt naast de leaseauto een persoonlijk huurtegoed berekend. De hoogte van dit tarief wordt bepaald aan de hand van de gekozen voertuigcategorie en het aantal dagen en keren dat de leaserijder hier gebruik van wil maken. De leaserijder kan maximaal vier keer per jaar gebruik maken van het huurtegoed. 

Om twee weken in een Ford Focus station te rijden betaal je bijvoorbeeld 50 euro per maand. Dit wordt opgeteld bij het leasetarief en kan betaald worden van het leasebudget dat over blijft wanneer je een goedkopere kleine auto leaset. 

Het huurbudget kan ook aan andere voertuigen worden uitgegeven. De eventuele meerprijs hiervan wordt verrekend in het aantal dagen dat hij ter beschikking wordt gesteld.

ALD verwacht zo`n 100 à 200 Switch-contracten af te sluiten in het eerste jaar.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.