Alphabet komt met corporate car sharing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alphabet wil tegen het eind van het jaar een pilot houden bij een aantal grotere klanten. “Die tonen interesse.” Klanten willen volgens Alphabet meer flexibiliteit bij autolease, maar zonder dat het de processen verstoort. “De auto moet op het juiste moment in de goede staat bij de juist persoon zijn. Daar komt normaal veel mensenwerk bij kijken. In de auto`s zit techniek die dat allemaal faciliteert”, verduidelijkt Brons.

Alphabet onderzoekt nog of het concept ingezet kan worden als onderdeel van de mobiliteitsbudgetten die in opmars zijn. “Dat zou dan bijkomend voordeel zijn. Het hoofddoel is om het delen van auto’s binnen bedrijven makkelijker te maken.”

Techniek
In eerste instantie gaat het om BMW’s en Mini’s die worden ingezet. “Daar zit de techniek al in.” Met hoeveel auto’s Alphabet de pilot ingaat, kon Brons nog niet zeggen.

Voor Alphabet zelf gaat het om ‘gewone leasecontracten’, behalve dan dat de leasemaatschappij verantwoordelijk blijft voor de techniek. Het bedrijf is nog op zoek naar partners voor bijbehorende diensten,  zoals schoonmaak en schadeherstel.

Alphabet is onderdeel van de BMW-groep.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Alphabet komt met corporate car sharing | Automotive Online

Alphabet komt met corporate car sharing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Alphabet wil tegen het eind van het jaar een pilot houden bij een aantal grotere klanten. “Die tonen interesse.” Klanten willen volgens Alphabet meer flexibiliteit bij autolease, maar zonder dat het de processen verstoort. “De auto moet op het juiste moment in de goede staat bij de juist persoon zijn. Daar komt normaal veel mensenwerk bij kijken. In de auto`s zit techniek die dat allemaal faciliteert”, verduidelijkt Brons.

Alphabet onderzoekt nog of het concept ingezet kan worden als onderdeel van de mobiliteitsbudgetten die in opmars zijn. “Dat zou dan bijkomend voordeel zijn. Het hoofddoel is om het delen van auto’s binnen bedrijven makkelijker te maken.”

Techniek
In eerste instantie gaat het om BMW’s en Mini’s die worden ingezet. “Daar zit de techniek al in.” Met hoeveel auto’s Alphabet de pilot ingaat, kon Brons nog niet zeggen.

Voor Alphabet zelf gaat het om ‘gewone leasecontracten’, behalve dan dat de leasemaatschappij verantwoordelijk blijft voor de techniek. Het bedrijf is nog op zoek naar partners voor bijbehorende diensten,  zoals schoonmaak en schadeherstel.

Alphabet is onderdeel van de BMW-groep.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.