Kia Niro winnaar van de Women’s World Car of the Year

Kia • De Audi RD3 werd ‘Best Performance Car’.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Aan de hand van 63 autojournalisten uit 43 landen werden tientallen modellen getest en beoordeeld. (Foto: Kia)

Op internationale vrouwendag is de Kia Niro verkozen tot de ‘World’s Best Car for 2023′ tijdens de Women’s World Car of the Year 2023. Aan de hand van 63 autojournalisten uit 43 landen werden tientallen modellen getest en beoordeeld.

In de eerste stemronde werden de beste auto’s in zes categorie gekozen uit in totaal 59 kandidaten. In de tweede ronde werden deze finalisten gebruikt als basis voor de selectie van de World’s Best Car 2023. Uiteindelijk, kwam de Kia Niro als winnaar uit de bus.

De Nissan X-Trail werd verkozen tot ‘Best Large SUV, de Audi RS3 tot ‘Best Performance Car’ en de Citroën C5 X tot ‘Best Large Car’. Daarnaast won de Ford Ranger ‘Best 4X4 & Pick-up’ en de Jeep Avenger ‘Best Family Car’.

Afgelopen jaar verkocht Kia een recordaantal auto’s: 2,9 miljoen.

Vorig jaar ging de prijs naar de Land Rover Defender.

Kia Niro winnaar van de Women’s World Car of the Year | Automotive Online

Kia Niro winnaar van de Women’s World Car of the Year

Kia • De Audi RD3 werd ‘Best Performance Car’.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Aan de hand van 63 autojournalisten uit 43 landen werden tientallen modellen getest en beoordeeld. (Foto: Kia)

Op internationale vrouwendag is de Kia Niro verkozen tot de ‘World’s Best Car for 2023′ tijdens de Women’s World Car of the Year 2023. Aan de hand van 63 autojournalisten uit 43 landen werden tientallen modellen getest en beoordeeld.

In de eerste stemronde werden de beste auto’s in zes categorie gekozen uit in totaal 59 kandidaten. In de tweede ronde werden deze finalisten gebruikt als basis voor de selectie van de World’s Best Car 2023. Uiteindelijk, kwam de Kia Niro als winnaar uit de bus.

De Nissan X-Trail werd verkozen tot ‘Best Large SUV, de Audi RS3 tot ‘Best Performance Car’ en de Citroën C5 X tot ‘Best Large Car’. Daarnaast won de Ford Ranger ‘Best 4X4 & Pick-up’ en de Jeep Avenger ‘Best Family Car’.

Afgelopen jaar verkocht Kia een recordaantal auto’s: 2,9 miljoen.

Vorig jaar ging de prijs naar de Land Rover Defender.