Ford en VW trekken stekker uit autonoom rijden joint venture

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Autofabrikanten Ford en Volkswagen hebben de stekker uit Argo AI getrokken. Beide bedrijven investeerden gezamenlijk in deze start-up in artificial intelligence die autonoom rijden mogelijk moest maken. 

Volkswagen kocht in 2019 voor anderhalf miljard euro de helft van de aandelen van Ford. In München werd een gezamenlijk onderzoekscentrum geopend. Volkswagen meldt 1,9 miljard euro af te schrijven op het project. 

Beide fabrikanten melden zelfstandig de investeringen in autonoom rijden voort te zetten. De medewerkers worden over de twee fabrikanten verdeeld. Volkswagen verwacht zo sneller en goedkoper met nieuwe, toepasbare technologie te kunnen komen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Ford en VW trekken stekker uit autonoom rijden joint venture | Automotive Online

Ford en VW trekken stekker uit autonoom rijden joint venture

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Autofabrikanten Ford en Volkswagen hebben de stekker uit Argo AI getrokken. Beide bedrijven investeerden gezamenlijk in deze start-up in artificial intelligence die autonoom rijden mogelijk moest maken. 

Volkswagen kocht in 2019 voor anderhalf miljard euro de helft van de aandelen van Ford. In München werd een gezamenlijk onderzoekscentrum geopend. Volkswagen meldt 1,9 miljard euro af te schrijven op het project. 

Beide fabrikanten melden zelfstandig de investeringen in autonoom rijden voort te zetten. De medewerkers worden over de twee fabrikanten verdeeld. Volkswagen verwacht zo sneller en goedkoper met nieuwe, toepasbare technologie te kunnen komen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.