‘BYD opnieuw op tweede plek als grootste fabrikant van EV-batterijen’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Het is de tweede maand op rij dat BYD op de tweede plaats eindigt. (foto: Shutterstock)

Het Chinese BYD was ook in augustus wereldwijd de op één na grootste batterijfabrikant. BYD, dat ook in Nederland auto’s gaat aanbieden, verkocht meer batterijen dan de Koreaanse concurrent LG Energy Solutions en hoeft alleen nog het eveneens Chinese Catl voor zich te dulden. Dit meldt Automotive News Europe.

Tweede maand

Het is de tweede maand op rij dat BYD op de tweede plaats eindigt. Het bedrijf uit Shenzen verkocht in augustus rond de 6,5 gigawattuur (GWh) aan batterijcapaciteit, volgens het Koreaanse onderzoeksbureau een groei van 159 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Catl blijft met 18 GWh, een toename van 129 procent, de grootste batterijfabrikant. Het bedrijf heeft plannen om in Europa een derde batterijfabriek te openen. LG Energy schopt het met 5 GWh en een groei van 16 procent tot een derde plek. Volgens SNE Research komt die groei vooral door de verkoop van de Volkswagen ID.4, de Ford Mustang Mach-E en de Tesla Model Y.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘BYD opnieuw op tweede plek als grootste fabrikant van EV-batterijen’ | Automotive Online

‘BYD opnieuw op tweede plek als grootste fabrikant van EV-batterijen’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Het is de tweede maand op rij dat BYD op de tweede plaats eindigt. (foto: Shutterstock)

Het Chinese BYD was ook in augustus wereldwijd de op één na grootste batterijfabrikant. BYD, dat ook in Nederland auto’s gaat aanbieden, verkocht meer batterijen dan de Koreaanse concurrent LG Energy Solutions en hoeft alleen nog het eveneens Chinese Catl voor zich te dulden. Dit meldt Automotive News Europe.

Tweede maand

Het is de tweede maand op rij dat BYD op de tweede plaats eindigt. Het bedrijf uit Shenzen verkocht in augustus rond de 6,5 gigawattuur (GWh) aan batterijcapaciteit, volgens het Koreaanse onderzoeksbureau een groei van 159 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Catl blijft met 18 GWh, een toename van 129 procent, de grootste batterijfabrikant. Het bedrijf heeft plannen om in Europa een derde batterijfabriek te openen. LG Energy schopt het met 5 GWh en een groei van 16 procent tot een derde plek. Volgens SNE Research komt die groei vooral door de verkoop van de Volkswagen ID.4, de Ford Mustang Mach-E en de Tesla Model Y.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.