‘Nissan sluit Amerikaanse motorfabriek en Britse cilinderkopfabriek”

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De fabriek werd in 2014 geopend als joint-venture tussen Nissan en Mercedes. (Foto: Nissan)

Nissan sluit een motorenfabriek in de Amerikaanse staat Tennessee. Dit schrijft Automotive News Europe. De sluiting van de fabriek in Decherd is een teken dat de samenwerking met Mercedes verder wordt ontrafeld. Nissan zal “de activiteiten aan de productielijn in Decherd opschorten in afwachting van toekomstige productaankondigingen”, zegt Brian Brockman, woordvoerder van Nissan Noord-Amerika, tegen Automotive News Europe. De 400 medewerkers worden overgeplaatst.

De sluiting van de fabriek is een teken dat de samenwerking tussen Mercedes en Nissan verder zal worden ontmanteld, zo schrijft ANE. De motorfabriek in Tennessee werd namelijk in 2014 geopend als gezamenlijke onderneming van de beide automakers. Eerder deze maand vertelde Mercedes aan dealers dat de in Tennessee gemaakte viercilindermotor (die de middelgrote GLE-crossover, de Sprinter en de Metris aandrijft) zal discontinueren. De motor werd ontworpen door Mercedes en geproduceerd door Nissan.

Capaciteit

De Infiniti Powertrain fabriek werd gebouwd om tot 250 duizend motoren per jaar te produceren, maar slaagde er in 2020 in om slechts 35 procent van de capaciteit te bereiken, zo meldt Automotive News Europe. Vorig jaar produceerde het volgens AutoForecast Solutions slechts 50 duizend motoren.

Mercedes-woordvoerster Andrea Berg zegt tegen het medium dat de “productcyclus zal eindigen in de loop van volgend jaar. De productie loopt volgens plan en de samenwerking met Nissan in Decherd loopt af.”

Sunderland

In Sunderland bouwt Nissan cilinderkoppen voor alliantiepartner Renault. Per 2024 loopt het contract af en Renault gaat het niet vernieuwen. Dat meldt ANE. Er zijn volgens de fabrikant geen personele gevolgen. ANE schrijft dat het beëindigen van de samenwerking opnieuw twijfels oproept over de alliantie tussen Renault en Nissan. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Nissan sluit Amerikaanse motorfabriek en Britse cilinderkopfabriek” | Automotive Online

‘Nissan sluit Amerikaanse motorfabriek en Britse cilinderkopfabriek”

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De fabriek werd in 2014 geopend als joint-venture tussen Nissan en Mercedes. (Foto: Nissan)

Nissan sluit een motorenfabriek in de Amerikaanse staat Tennessee. Dit schrijft Automotive News Europe. De sluiting van de fabriek in Decherd is een teken dat de samenwerking met Mercedes verder wordt ontrafeld. Nissan zal “de activiteiten aan de productielijn in Decherd opschorten in afwachting van toekomstige productaankondigingen”, zegt Brian Brockman, woordvoerder van Nissan Noord-Amerika, tegen Automotive News Europe. De 400 medewerkers worden overgeplaatst.

De sluiting van de fabriek is een teken dat de samenwerking tussen Mercedes en Nissan verder zal worden ontmanteld, zo schrijft ANE. De motorfabriek in Tennessee werd namelijk in 2014 geopend als gezamenlijke onderneming van de beide automakers. Eerder deze maand vertelde Mercedes aan dealers dat de in Tennessee gemaakte viercilindermotor (die de middelgrote GLE-crossover, de Sprinter en de Metris aandrijft) zal discontinueren. De motor werd ontworpen door Mercedes en geproduceerd door Nissan.

Capaciteit

De Infiniti Powertrain fabriek werd gebouwd om tot 250 duizend motoren per jaar te produceren, maar slaagde er in 2020 in om slechts 35 procent van de capaciteit te bereiken, zo meldt Automotive News Europe. Vorig jaar produceerde het volgens AutoForecast Solutions slechts 50 duizend motoren.

Mercedes-woordvoerster Andrea Berg zegt tegen het medium dat de “productcyclus zal eindigen in de loop van volgend jaar. De productie loopt volgens plan en de samenwerking met Nissan in Decherd loopt af.”

Sunderland

In Sunderland bouwt Nissan cilinderkoppen voor alliantiepartner Renault. Per 2024 loopt het contract af en Renault gaat het niet vernieuwen. Dat meldt ANE. Er zijn volgens de fabrikant geen personele gevolgen. ANE schrijft dat het beëindigen van de samenwerking opnieuw twijfels oproept over de alliantie tussen Renault en Nissan. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.