‘Porsche koopt helft F1-team Red Bull’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Porsche wordt voor vijftig procent eigenaar van het Formule 1-team van Red Bull. Dit schrijft Automotive News Europe (ANE) op basis van gelekte documenten. Volgens het medium is het nieuws bevestigd door een woordvoerder van Red Bull.

Vermoedens over een mogelijke deelname van Porsche aan de Formule 1 spelen al jaren. Het besluit om toe te treden werd in april bevestigd, toen de raad van toezicht van VW Group plannen goedkeurde voor de mogelijke toetreding van Porsche en Audi tot de F1. 

In mei bevestigde Porsche-ceo Oliver Blume, die deze week Diess opvolgde als ceo voor het hele VW-concern, dat het bedrijf was begonnen met de ontwikkeling van een motor voor de raceserie. Dat het team wil samenwerken met de huidige leider van het constructeurskampioenschap was al bekend, maar dat de inmenging zo ver zou gaan, was tot dusver onbekend.

Een bron dicht bij de zaak zegt tegen ANE dat de timing om de deal af te ronden onzeker blijft, maar dat Porsche en Red Bull tegen het einde van de zomer een officiële overeenkomst zouden kunnen bereiken.

Ook Audi werkt aan toetreding tot de sport. In april kwam het nieuws naar buiten dat de automaker zich zou willen inkopen bij McLaren. Dat nieuws is daarna ontkracht door de leiding van de Britse automaker.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Porsche koopt helft F1-team Red Bull’ | Automotive Online

‘Porsche koopt helft F1-team Red Bull’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Foto: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Porsche wordt voor vijftig procent eigenaar van het Formule 1-team van Red Bull. Dit schrijft Automotive News Europe (ANE) op basis van gelekte documenten. Volgens het medium is het nieuws bevestigd door een woordvoerder van Red Bull.

Vermoedens over een mogelijke deelname van Porsche aan de Formule 1 spelen al jaren. Het besluit om toe te treden werd in april bevestigd, toen de raad van toezicht van VW Group plannen goedkeurde voor de mogelijke toetreding van Porsche en Audi tot de F1. 

In mei bevestigde Porsche-ceo Oliver Blume, die deze week Diess opvolgde als ceo voor het hele VW-concern, dat het bedrijf was begonnen met de ontwikkeling van een motor voor de raceserie. Dat het team wil samenwerken met de huidige leider van het constructeurskampioenschap was al bekend, maar dat de inmenging zo ver zou gaan, was tot dusver onbekend.

Een bron dicht bij de zaak zegt tegen ANE dat de timing om de deal af te ronden onzeker blijft, maar dat Porsche en Red Bull tegen het einde van de zomer een officiële overeenkomst zouden kunnen bereiken.

Ook Audi werkt aan toetreding tot de sport. In april kwam het nieuws naar buiten dat de automaker zich zou willen inkopen bij McLaren. Dat nieuws is daarna ontkracht door de leiding van de Britse automaker.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.