‘Hyundai ontwikkelt betaalbare EV voor Europa’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Hyundai is bezig met een betaalbare EV die de i10 zou kunnen opvolgen. (Foto: Hyundai)

Hyundai is druk bezig met de ontwikkeling van een compacte, betaalbare EV voor de Europese markt. ‘Richtprijs voor deze auto is 20 duizend euro’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, marketingmanager van Hyundai Motor Europe in Automotive News Europe.

Volgens Hofmann is het niet eenvoudig om de ontwikkeling van compacte EV’s winstgevend te maken, vanwege de technische complexiteit door de beperkte ruimte in deze betaalbare instapmodellen. Het nieuwe model zou de opvolger kunnen zijn van de i10.De Ioniq 5 oogstte eerder veel lof onder de leden van het autopanel in onze rubriek Autonieuws.

De autofabrikant is van plan tegen 2030 nog 11 volledig elektrische auto’s te lanceren op de Europese markt. Zo zal de Ioniq 6 aan het einde van dit jaar worden geïntroduceerd en vanaf volgend jaar worden verkocht. Over de eerste helft van dit jaar waren EV’s goed voor 16 procent van de totale verkoop van het merk. Volgens de laatste Acea-cijfers groeide Hyundai in de maand mei met 8,6 procent en is Hyundai over heel 2022 nu groter dan de Renault Group.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Hyundai ontwikkelt betaalbare EV voor Europa’ | Automotive Online

‘Hyundai ontwikkelt betaalbare EV voor Europa’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Hyundai is bezig met een betaalbare EV die de i10 zou kunnen opvolgen. (Foto: Hyundai)

Hyundai is druk bezig met de ontwikkeling van een compacte, betaalbare EV voor de Europese markt. ‘Richtprijs voor deze auto is 20 duizend euro’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, marketingmanager van Hyundai Motor Europe in Automotive News Europe.

Volgens Hofmann is het niet eenvoudig om de ontwikkeling van compacte EV’s winstgevend te maken, vanwege de technische complexiteit door de beperkte ruimte in deze betaalbare instapmodellen. Het nieuwe model zou de opvolger kunnen zijn van de i10.De Ioniq 5 oogstte eerder veel lof onder de leden van het autopanel in onze rubriek Autonieuws.

De autofabrikant is van plan tegen 2030 nog 11 volledig elektrische auto’s te lanceren op de Europese markt. Zo zal de Ioniq 6 aan het einde van dit jaar worden geïntroduceerd en vanaf volgend jaar worden verkocht. Over de eerste helft van dit jaar waren EV’s goed voor 16 procent van de totale verkoop van het merk. Volgens de laatste Acea-cijfers groeide Hyundai in de maand mei met 8,6 procent en is Hyundai over heel 2022 nu groter dan de Renault Group.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.