‘Porsche eind dit jaar naar de beurs’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Verkoop van aandelen Porsche moet de EV-transitie van VW bekostigen. (Foto: Porsche)

Volkswagen Group vordert in zijn plannen om Porsche eind dit jaar beursgenoteerd te maken. Dit meldt Bloomberg op basis van uitspraken van Arno Antlitz, cfo van het Duitse merk.

Bloomberg schat de waarde op zo’n 95 miljard dollar, oftewel 90,5 miljard euro. Daarmee zou het de grootste Duitse beursgang aller tijden zijn. Het is de bedoeling dat de beursgang de EV-transitie van Volkswagen Group gaat bekostigen. Volkswagen is optimistisch over de notering, ondanks de marktvolatiliteit die wordt aangewakkerd door de oorlog in Oekraïne, stijgende rentetarieven en oplopende inflatie.

Onrust

“VW gaat door met de beursintroductie in het vierde kwartaal, omdat Porsche in de loop der jaren veerkrachtig is gebleken tegen marktverstoringen, waaronder de recente onrust in de toeleveringsketen,” zei cfo Arno Antlitz woensdag op de Future of Finance-top in Frankfurt, aldus Automotive News Europe. “Er is nog steeds kapitaal en er is veel scepsis over investeren van kapitaal in technologiebedrijven, in nieuwe ondernemingen”, zei hij in een interview aan Bloomberg. Porsche, aan de andere kant, ‘is zeer solide’, aldus Anlitz. Vorig jaar boekte Porsche een recordwinst.

Porsche investeert flink in duurzame initiatieven. Zo opende het onlangs een e-fuel-fabriek in Chili en investeerde het honderden miljoenen euro’s in een batterij-start-up. Overigens staat Volkswagen ook open ​​voor de beursgang van zijn batterijeenheid, zei Antlitz

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.