Geely neemt belang van ruim 30 procent in Renault Korea Motors

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Renault produceert zijn modellen in alliantie met Samsung. (Foto: Renault)

Renault verkoopt 34,02 procent van zijn aandelen in Renault Korea Motors aan Geely. De Chinese autofabrikant Geely is onder andere eigenaar van Volvo en Polestar en Lynk&Co. De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsinstanties.

Renault meldt op deze manier sneller tot een nieuw modellengamma voor de Zuid-Koreaanse markt te kunnen komen. De aandelentransactie vloeit voort uit een eerder aangekondigde samenwerking voor de Zuid-Koreaanse markt voor hybride elektrische en brandstofauto’s. De nieuwe modellen moeten vanaf 2024 van de band rollen in de bestaande Renault-fabriek in Busan en wordt via het netwerk van Renault verkocht.

Voet aan de grond

Automotive News Europe meldt dat Geely met de overname voet aan de grond wil krijgen in het door Hyundai en Kia gedomineerde Zuid-Korea. Met de transactie zou 207 miljoen dollar (196 miljoen euro) gemoeid zijn.

Renault verkoopt op dit moment vooral op Europese leest geschoeide modellen, via Renault Samsung Motors; de verkoopresultaten dalen echter al enige tijd, en vorig jaar zelfs met 36 procent. Ook zou Geely via de samenwerking uiteindelijk ook zijn eigen elektrische auto’s op de Koreaanse markt willen zetten, meldt ANE. Vorige week was Lynk&Co-ceo Alain Visser te gast in de Automotive-podcast Mobtalk.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Geely neemt belang van ruim 30 procent in Renault Korea Motors | Automotive Online

Geely neemt belang van ruim 30 procent in Renault Korea Motors

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Renault produceert zijn modellen in alliantie met Samsung. (Foto: Renault)

Renault verkoopt 34,02 procent van zijn aandelen in Renault Korea Motors aan Geely. De Chinese autofabrikant Geely is onder andere eigenaar van Volvo en Polestar en Lynk&Co. De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsinstanties.

Renault meldt op deze manier sneller tot een nieuw modellengamma voor de Zuid-Koreaanse markt te kunnen komen. De aandelentransactie vloeit voort uit een eerder aangekondigde samenwerking voor de Zuid-Koreaanse markt voor hybride elektrische en brandstofauto’s. De nieuwe modellen moeten vanaf 2024 van de band rollen in de bestaande Renault-fabriek in Busan en wordt via het netwerk van Renault verkocht.

Voet aan de grond

Automotive News Europe meldt dat Geely met de overname voet aan de grond wil krijgen in het door Hyundai en Kia gedomineerde Zuid-Korea. Met de transactie zou 207 miljoen dollar (196 miljoen euro) gemoeid zijn.

Renault verkoopt op dit moment vooral op Europese leest geschoeide modellen, via Renault Samsung Motors; de verkoopresultaten dalen echter al enige tijd, en vorig jaar zelfs met 36 procent. Ook zou Geely via de samenwerking uiteindelijk ook zijn eigen elektrische auto’s op de Koreaanse markt willen zetten, meldt ANE. Vorige week was Lynk&Co-ceo Alain Visser te gast in de Automotive-podcast Mobtalk.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.