‘Volkswagen pakt productie weer voorzichtig op’

Oorlog Oekraïne • De fabriek in Wolfsburg start woensdag weer met produceren in een tweeploegendienst.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Volkswagen Groep hervat de productie weer voorzichtig, ondanks de oorlog in Oekraïne. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Groep hervat deze week de productie en hoopt de capaciteit weer langzaam te kunnen opvoeren. De bevoorrading lijkt weer iets stabieler, ondanks de oorlog in Oekraïne. Zo meldt Automobilwoche.

De autofabrikant zal vanaf morgen weer de productie opstarten van de Golf in de fabriek in Wolfsburg. In eerste instantie wordt in een tweeploegendienst gewerkt, later wordt dit, zo mogelijk, uitgebreid tot een drieploegendienst, mede afhankelijk van de aanlevering van kabelbomen.

Volkswagen Groep was eerder genoodzaakt om de productie stil te leggen. De fabriek in Wolfsbrug heeft bijna twee weken stilgelegen en is maandag weer langzaam herstart. De komende weken zal de productie weer kunnen worden opgevoerd, zo hoopt de fabrikant. Ook de productielocaties in Zwickau en Dresden hebben te kampen met aanleveringsproblemen door de situatie in de Oekraïne en moesten hun productie stilleggen of fors beperken.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.