400 duizend bezoekers voor eerste IAA Mobility in München

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het evenement in Messe München kon rekenen op een grote belangstelling van het publiek, maar het totale aantal bezoekers stond in het niet met 2019. (Foto: IAA Mobility)

Ongeveer 400 duizend bezoekers uit 95 landen bezochten vorige week de mobiliteitsbeurs IAA Mobility in München. Dat meldt de beursorganisator vandaag. Aan het evenement namen 744 exposanten deel. In 2019 trok het evenement, dat toen voor de laatste keer werd gehouden in Frankfurt, nog 560 duizend belangstellenden. Toch is Hildegard Müller, voorzitter van de Duitse vereniging voor de automobielindustrie VDA en medeorganisator van de beurs, tevreden over het verloop van het evenement. “Het is nu de grootste mobiliteitsbeurs ter wereld”, aldus Müller.

Veilig

Op de beurs, die dit jaar voor het eerst plaats vond in München, werd van 7 tot 12 september uiteenlopende vervoersoplossingen gepresenteerd. Van nieuwe elektrische auto’s, energiebeleid en stadplanning tot en met digitale platforms. Volgens Klaus Dittrich, ceo Messe München, bevestigt het evenement dat het houden van internationale tentoonstellingen weer mogelijk is in Duitsland. “We kunnen zulke grote evenementen veilig organiseren. Ons veiligheids- en hygiëneconcept heeft uitstekend gefunctioneerd”, aldus Dittrich.

Aan de IAA Mobility namen grote autofabrikanten deel zoals Renault, Hyundai, Ford, BMW, en Mercedes-Benz; Stellantis, moedermaatschappij van Peugeot, Citroën, Alfa Romeo, Opel, was een van de afwezigen. Onder de deelnemende toeleveranciers bevonden zich Bosch, Magna, Schaeffler, Continental, en Michelin. Namens Nederland was RAI Automotive Industry NL aanwezig met een Holland High Tech Paviljoen.

De volgende IAA Mobility wordt van 5 tot 10 september 2023 gehouden, wederom in München.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.