Politie-invallen bij internationale oldtimer-bende

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De politie deed invallen bij een bende die oldtimers ontvreemd. (Foto: Shutterstock)

Bij een gezamenlijke politieactie van Duitsland, Nederland en België zijn vanochtend vroeg op diverse plekken invallen en huiszoekingen gedaan bij leden van een internationale autobende. Hierbij zijn onder andere waardevolle oldtimers in beslag genomen en meerdere personen aangehouden. Het gaat om een buit met een waarde van zo’n vier miljoen euro. Zo meldt het Duitse Openbaar Ministerie in Düsseldorf.

Invallen op 12 locaties

De actie wordt geleid vanuit Duitsland en is gericht tegen een bende die dure oldtimers ontvreemdt. Hierbij zou het onder andere gaan om modellen van Mercedes-Benz en Porsche. Het Duitse OM meldt dat het gaat om een internationaal auto- en motorfietsenbende. De politie heeft invallen gedaan op 12 locaties in de regio Heerlen en op vier plekken in de regio Maasmechelen, net over de grens. Volgens het Duitse OM gaat het om een ‘geslaagde slag tegen internationaal opererende, georganiseerde motorvoertuigbendes’. 

Renate Peters, woordvoerder van het Openbaar Ministerie Limburg, meldt dat er op dit moment nog nader onderzoek wordt verricht en later op de dag pas meer details kunnen worden gegeven. Het aantal oldtimers in ons land stijgt, zo meldde branchevereniging Bovag vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Politie-invallen bij internationale oldtimer-bende | Automotive Online

Politie-invallen bij internationale oldtimer-bende

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De politie deed invallen bij een bende die oldtimers ontvreemd. (Foto: Shutterstock)

Bij een gezamenlijke politieactie van Duitsland, Nederland en België zijn vanochtend vroeg op diverse plekken invallen en huiszoekingen gedaan bij leden van een internationale autobende. Hierbij zijn onder andere waardevolle oldtimers in beslag genomen en meerdere personen aangehouden. Het gaat om een buit met een waarde van zo’n vier miljoen euro. Zo meldt het Duitse Openbaar Ministerie in Düsseldorf.

Invallen op 12 locaties

De actie wordt geleid vanuit Duitsland en is gericht tegen een bende die dure oldtimers ontvreemdt. Hierbij zou het onder andere gaan om modellen van Mercedes-Benz en Porsche. Het Duitse OM meldt dat het gaat om een internationaal auto- en motorfietsenbende. De politie heeft invallen gedaan op 12 locaties in de regio Heerlen en op vier plekken in de regio Maasmechelen, net over de grens. Volgens het Duitse OM gaat het om een ‘geslaagde slag tegen internationaal opererende, georganiseerde motorvoertuigbendes’. 

Renate Peters, woordvoerder van het Openbaar Ministerie Limburg, meldt dat er op dit moment nog nader onderzoek wordt verricht en later op de dag pas meer details kunnen worden gegeven. Het aantal oldtimers in ons land stijgt, zo meldde branchevereniging Bovag vorig jaar.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.