Nissan bouwt batterijfabriek in Sunderland

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Nissan bouwt in Sunderland meerdere modellen. (Foto: Nissan)

Nissan bouwt een batterijfabriek in het Engelse Sunderland. Ook wordt er in een Sunderland een nieuw EV-model gebouwd. Dat meldt de fabrikant vanochtend. 

Nissan titelt de investeringen in Sunderland: EV36Zero. Volgens de fabrikant komen in Sunderland alle EV productieprocessen samen. Ook moet alle gebruikte energie hernieuwbaar zijn. 

De batterijfabriek wordt gebouwd samen met het Chinese Envision AESC, dat een half miljard euro investeert in de batterijfabriek. Nissan investeert op zijn beurt een half miljard in de fabriek in Sunderland om deze klaar te maken voor de bouw van een nieuwe generatie EV’s. Details over de nieuwe EV geeft het bedrijf nog niet. 

De investeringen komen nadat de Britse en lokale overheid financiële toezeggingen deden. Zo investeert Sunderland 100 miljoen euro. In totaal zouden er zesduizend nieuwe banen moeten worden gecreëerd. 

Ook Nissan-partner Renault werkt samen met Envision AESC. Het Chinese bedrijf investeert twee miljard euro in een Franse batterijfabriek. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.