Tesla-koers daalt ondanks nieuw productierecord

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Tesla-fabriek in Nevada. (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft in het derde kwartaal 145 duizend auto’s geproduceerd en 139 duizend auto’s afgeleverd. Dat is een productierecord meldt het bedrijf.

In totaal werden er 16 duizend Models S/X gebouwd en 128 duizend Models 3/Y. De koers van het aandeel Tesla zakte na de bekendmaking van de cijfers met 7 procent naar 415 dollar. Dat is nog altijd 382 procent boven de koers van begin dit jaar (82 dollar). 

In het tweede kwartaal werden er 82 duizend Tesla’s gebouwd en 90 duizend afgeleverd. Het bedrijf moest de productie in de VS gedurende een maand stilleggen, tot woede van Musk. Inmiddels is de productie van Tesla’s in China gestart en volgend jaar opent de fabriek in Berlijn. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla-koers daalt ondanks nieuw productierecord | Automotive Online

Tesla-koers daalt ondanks nieuw productierecord

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Tesla-fabriek in Nevada. (Foto: Shutterstock)

Tesla heeft in het derde kwartaal 145 duizend auto’s geproduceerd en 139 duizend auto’s afgeleverd. Dat is een productierecord meldt het bedrijf.

In totaal werden er 16 duizend Models S/X gebouwd en 128 duizend Models 3/Y. De koers van het aandeel Tesla zakte na de bekendmaking van de cijfers met 7 procent naar 415 dollar. Dat is nog altijd 382 procent boven de koers van begin dit jaar (82 dollar). 

In het tweede kwartaal werden er 82 duizend Tesla’s gebouwd en 90 duizend afgeleverd. Het bedrijf moest de productie in de VS gedurende een maand stilleggen, tot woede van Musk. Inmiddels is de productie van Tesla’s in China gestart en volgend jaar opent de fabriek in Berlijn. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.