Auto1 haalt 255 miljoen euro op voor online retailplatform Autohero

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Autohero levert de auto's bij klanten thuis af. (Foto: Auto1 Group)

Wijkopenauto’s-moeder Auto1 Group heeft bij investeerders 255 miljoen euro opgehaald. Het geld is bedoeld om online retailplatform Autohero te laten groeien. Dat meldt het bedrijf. 

Autohero is vergelijkbaar met Bynco en Auto.nl. Op het platform wordt een deel van de auto’s die worden ingekocht via sites als Wijkopenauto’s verkocht. In Nederland worden nu online 253 auto’s aangeboden. Het bedrijf haalde geld op bij durfinvesteerders Farallon Capital Management en The Baupost Group. Ook grootaandeelhouder Softbank deed mee. 

Ook meldde het concern vorig jaar 3,5 miljard euro omgezet te hebben, een groei van 20 procent. In totaal werden er ruim 600 duizend auto’s verhandeld. Het bedrijf is daarmee een van de grootste occasionspelers in Europa. Vorig jaar werd Auto1 Group nog in verband gebracht met de overname van Autoscout24.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Auto1 haalt 255 miljoen euro op voor online retailplatform Autohero | Automotive Online

Auto1 haalt 255 miljoen euro op voor online retailplatform Autohero

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Autohero levert de auto's bij klanten thuis af. (Foto: Auto1 Group)

Wijkopenauto’s-moeder Auto1 Group heeft bij investeerders 255 miljoen euro opgehaald. Het geld is bedoeld om online retailplatform Autohero te laten groeien. Dat meldt het bedrijf. 

Autohero is vergelijkbaar met Bynco en Auto.nl. Op het platform wordt een deel van de auto’s die worden ingekocht via sites als Wijkopenauto’s verkocht. In Nederland worden nu online 253 auto’s aangeboden. Het bedrijf haalde geld op bij durfinvesteerders Farallon Capital Management en The Baupost Group. Ook grootaandeelhouder Softbank deed mee. 

Ook meldde het concern vorig jaar 3,5 miljard euro omgezet te hebben, een groei van 20 procent. In totaal werden er ruim 600 duizend auto’s verhandeld. Het bedrijf is daarmee een van de grootste occasionspelers in Europa. Vorig jaar werd Auto1 Group nog in verband gebracht met de overname van Autoscout24.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.